Juventus zwijnt en behoudt bijzondere status

Juventus kreeg tegen Lazio nauwelijks kansen, maar won wel op bezoek in Rome. Cristiano Ronaldo liet Lazio gedesillusioneerd achter door vlak voor tijd een penalty te benutten.

Lazio
Lazio
1 - 2
Juventus
Juventus

Een kopbal van Wallace, schoten van Joaquin Correa en Marco Parolo: steeds was het Wojciech Szczesny die een antwoord paraat had. Het was een wonder te noemen dat Lazio voor rust niet scoorde. Wat de koploper van de Serie A daar tegenover zette? Helemaal niets. Voor het eerst in vijftien jaar loste Juventus geen enkel schot in de eerste helft.

Een statistiek waar Juventus wellicht in de rust mee om de oren geslagen zou kunnen worden en de ploeg in de tweede helft wakker zou moeten schudden. Maar niets was minder waar. Het was juist Lazio dat in de tweede helft gestaag verder ging met aanvallen.

Na 59 minuten spelen moest Szczesny voor het eerst het antwoord schuldig blijven bij een hoekschop van de Romeinen. Luis Alberto slingerde de bal voor het doel, waarna Sergej Milinkovic-Savic net niet bij de bal kon. Dat hoefde ook niet. De bal kwam ongelukkig op het hoofd van Emre Can, die op die manier zijn eigen doelman verschalkte en Lazio op een dikverdiende voorsprong zette.

Via Ciro Immobile (schoot oog in oog met Szczesny over) en Luis Alberto (schoot ook over) had Lazio voldoende grote kansen om de bezoekers uit Turijn meer pijn te doen, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan. Lazio hield Juventus daardoor in leven en dus had Juve aan één kans genoeg om de gelijkmaker te noteren. João Cancelo kon de bal binnenschieten nadat Lazio-doelman Thomas Strakosha het eerste schot op doel van Juventus niet goed wist te verwerken: 1-1.

De wedstrijd leek zo te eindigen in een gelijkspel, maar het liep anders. Lazio-captain Senad Lulic vergreep zich vlak voor tijd binnen het strafschopgebied aan doelpuntenmaker Cancelo zonder dat de bal in de buurt was. Arbiter Marco Guida wees resoluut naar de stip en gunde Cristiano Ronaldo de ultieme kans om de drie punten voor Juventus veilig te stellen. Een kans die je de Portugese sterspeler niet moet geven: 1-2.

Juventus blijft daardoor ongeslagen in de Serie A en loopt wederom uit op de achtervolgers.

Torino
Torino
1 - 0
Internazionale

Eerder op de dag ging Internazionale onderuit bij Torino. De nummer drie van de Serie A, waar Stefan de Vrij negentig minuten lang binnen de lijnen stond, kreeg na 35 minuten de enige goal van de wedstrijd tegen uit een standaardsituatie. Armando Izzo torende bij een hoekschop hoog boven Danilo D'Ambrosio uit en knikte de bal fraai in de verre hoek binnen. De Nerazzurri kwam zelf in het vervolg niet meer tot scoren, tot frustratie bij aanvaller Matteo Politano. De 25-jarige Italiaan werd met rood naar de kant gezonden na protesten richting arbiter Fabio Maresca, die de bezoekers uit Milaan weigerde een strafschop te geven. Door de 1-0 nederlaag tegen Torino verzuimden De Vrij en consorten te profiteren van het gelijkspel tussen AC Milan en Napoli (0-0) afgelopen zaterdag. Napoli loopt zelfs een puntje uit op Internazionale.