Juventus wil niets weten van vertrek Champions League-fenomeen Ronaldo

Reacties

Juventus haalde in zijn missie om de beste ploeg van Europa te worden Cristiano Ronaldo binnen en de Portugees heeft ook in Italiaanse dienst bewezen dat hij, en hij alleen, Mr. Champions League is. De twee goals die Ronaldo vrijdagavond maakte tegen Olympique Lyon waren echter niet voldoende om een volgende deceptie te voorkomen. Gaat CR7 nog voor een derde poging in Turijn?

Juventus wil niets weten van vertrek Champions League-fenomeen Ronaldo
© Pro Shots
© Pro Shots

Ronaldo maakte twee jaar geleden de overstap van Real Madrid naar Juventus, dat al jarenlang heer en meester is in Italië, maar dit alleen niet voldoende vindt. De Oude Dame wil weer heersen in Europa en daardoor was het aantrekken van routinier Ronaldo een logische zet. Geen speler immers die zó goed presteert in het miljardenbal als de man van Madeira.

Er lopen spitsen rond op deze aardbol die zouden tekenen voor 130 doelpunten in hun hele carrière. Ronaldo heeft alleen in de Champions League al zoveel keer gescoord. Het miljardenbal haalt simpelweg het beste uit de inmiddels 35-jarige superster, die sinds zijn transfer naar Juventus in elke knock-outronde voor zijn Italiaanse werkgever heeft gescoord. Maar het is nu voor het tweede jaar op rij niet voldoende voor de Europese glorie waar Juve zo naar snakt. En dat zorgt voor een flinke kater. 

Vorig jaar ging het, ondanks een goal van Ronaldo in de uit- én thuiswedstrijd, mis in de kwartfinales. Ajax zorgde destijds voor een daverende stunt door na Real Madrid ook Juventus uit te schakelen. Matthijs de Ligt, sinds de zomer ploeggenoot van Ronaldo in Turijn, maakte toen als aanvoerder van Ajax het beslissende doelpunt.

© Pro Shots

Met De Ligt aan boord wilde Juventus dit jaar meer, maar het werd minder. Nu ging het al in de achtste finales mis, opnieuw tegen een ploeg die duidelijk de underdog was. Lyon won de thuiswedstrijd met 1-0 en kon zich daardoor een 2-1 nederlaag in Italië permitteren. De dubbelslag van Ronaldo heeft alleen statistische waarde. Niet Juventus, maar Lyon gaat naar de laatste acht.

Dat Ronaldo er in deze fase van het toernooi niet meer bij is, is uniek. Voor het eerst sinds 2010 is de Portugees er in de kwartfinales niet bij. De man met meer goals in de knock-outfase van de Champions League dan zijn 'concurrenten' Lionel Messi en Thomas Müller bij elkaar (zie statistiek hieronder) won het toernooi als speler van Real Madrid vier keer. Eerder, in 2008, pakte hij de Cup met de Grote Oren ook al in het shirt van Manchester United.

Een zesde eindzege, wat een record zou zijn, blijft in ieder geval voorlopig uit. De grote vraag is of Ronaldo wel met Juventus op jacht wil blijven gaan naar deze zesde eindzege. In Italië verschenen deze week geruchten dat CR7 na zou denken over een verhuizing naar Paris Saint-Germain, dat de Champions League overigens nog nooit won, maar dit seizoen wel bij de laatste acht zit. Komende woensdag nemen de Fransen het in de kwartfinale op tegen Atalanta Bergamo.

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli wil in ieder geval niets weten van een vertrek van Ronaldo, die nog een contract voor twee jaar heeft in het Allianz Stadium. 'Hij blijft bij ons', gooide de preses de deur na de uitschakeling van vrijdagavond dicht. 'Ik weet zeker dat Cristiano volgend seizoen voor Juventus zal spelen. Hij is een steunpilaar in ons elftal.'

Ronaldo gaat nu genieten van zijn vakantie en ongetwijfeld nog eens nadenken over zijn sportieve toekomst. Hij is ook op zijn 35ste klaar om de Champions League te winnen, zo bewijst hij iedere keer weer. Maar is Juventus dat ook?

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.