Juventus trekt majestueuze series door en heeft lucht in titelstrijd

Juventus heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de Serie A tot een goed einde gebracht en daardoor een gaatje geslagen met Napoli in de race om de Scudetto. Het werd 2-0 in Turijn.

De wedstrijd tussen Juventus en Atalanta Bergamo had eigenlijk al op 25 februari afgewerkt moeten worden. Wegens de barre weersomstandigheden ging er die dag een streep door het duel. Destijds keek De Oude Dame nog tegen een minieme achterstand op Napoli aan in de titelrace, maar inmiddels heeft Juventus duidelijk het momentum in de titelstrijd. Bij een overwinning op Atalanta Bergamo kon de voorsprong op Napoli worden vergroot tot vier punten.

Vanzelfsprekend zocht Juventus voor eigen publiek de aanval, maar echt gevaarlijk werd de koploper lange tijd niet. De bezoekers kwamen wel goed weg toen een van richting veranderde inzet van Blaise Matuidi over de lat vloog. In de 29ste minuut sloeg Juventus alsnog toe. De landskampioen bleek dodelijk bij een uitbraak: het was Gonzalo Higuaín die de trekker overhaalde na voorbereidend werk van Douglas Costa. Atalanta Bergamo stelde daar voldoende tegenover. Met name Josip Ilicic stelde de defensie van de thuisploeg op de proef. Hans Hateboer - die net als Marten de Roon in de basis stond bij Atalanta Bergamo - wist de Sloveen enkele keren goed te vinden.

Ook na de onderbreking had Juventus de handen vol aan de bezoekers, die echter geen succes hadden bij de afronding. Zo kopte Gianluca Mancini naast uit een hoekschop en stichtte Ilicic gevaar met een vrije trap. Naarmate de tweede helft vorderde, nam Juventus het heft steeds meer in handen. De mogelijkheden op de 2-0 kwamen er ook, maar Miralem Pjanic en Costa misten de precisie bij het afwerken. In de 81ste minuut viel de tweede goal alsnog. Matuidi rondde eenvoudig af. Het feit dat de Fransman wel heel erg vrij stond had ermee te maken dat Atalanta Bergamo vlak daarvoor tot tien man was gereduceerd door een rode kaart van Mancini (twee keer geel in twee minuten).

Overigens ontstond na de 2-0 nog een relletje rond Medhi Benatia en De Roon. Volgens de Juventus-speler was het de Nederlander die zijn shirtje 'vernielde', zie onderstaande foto.