Juventus staat pal achter Fagioli na gokschorsing

Reacties

Juventus heeft er goede hoop in dat Nicolò Fagioli na zijn gokschorsing weer (mentaal) gezond terugkeert bij de club. De clubleiding sprak motiverende woorden uit richting de speler die als eerste werd bestraft in het Italiaanse gokschandaal.

Juventus staat pal achter Fagioli na gokschorsing
© Pro Shots

Diverse voetballers uit Italië werden meegenomen voor een verhoor, Fagioli was de eerste waarvan bekend werd dat hij ook daadwerkelijk straf kreeg. De Italiaanse bond strafte hem uiteindelijk voor een periode van twaalf maanden, waarvan er vijf worden gebruikt om te rehabiliteren. Daarnaast kreeg Fagioli een boete van 12,5 duizend euro, moet hij in therapie en is hij in de eerder genoemde vijf maanden verplicht om tien publieke optredens te geven over zijn gokverslaving.

Juventus is er klaar voor om dit moeilijke pad samen met Fagioli te bewandelen, om het daarna weer te begroeten als profvoetballer. 'De club wil hierbij bevestigen dat het Nicolò Fagioli volledig steunt in het vinden van zijn weg en zal de speler helpen met de benodigde steun in het volgen van het therapeutisch plan. We zijn ervan overtuigd dat Nicolò, met de hulp van de club, zijn teamgenoten, zijn familie en de professionals die hem zullen helpen, de therapeutische stappen met een grote verantwoordelijkheid op zal pakken en, zodra de schorsing voorbij is, in alle rust terug zal kunnen keren.'

Fagioli komt uit de jeugdopleiding van Juventus, hij debuteerde in 2021 in de hoofdmacht. Vorig seizoen speelde hij 26 duels in de Serie A voor de club uit Turijn, ook dit seizoen had de middenvelder al enkele duels gespeeld voor de Italiaanse grootmacht. Na Fagioli lijkt Sandro Tonali (momenteel Newcastle United) de volgende te zijn die straf krijgt in het gokschandaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.