Juventus sluit zichzelf op in seizoen vol tegengoals: 'Dit kan echt niet'

Reacties

Juventus verloor zijn laatste twee competitiewedstrijden en staat er (mede daardoor) erg slecht voor in de Serie A. Vooral het grote aantal tegendoelpunten baart zorgen. De Italiaanse media blijven vragen om een driemansdefensie, maar Massimiliano Allegri laat zich niet zomaar overtuigen.

Juventus sluit zichzelf op in seizoen vol tegengoals: 'Dit kan echt niet'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 2
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg

Juventus heeft met Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Matthijs de Ligt drie topverdedigers onder contract staan, maar in het huidige systeem kunnen zij niet allemaal spelen. Tegen Sassuolo zat Chiellini de gehele wedstrijd op de bank; tegen Hellas Verona speelde De Ligt (die niet helemaal fit bleek te zijn) niet. Beide duels verloor Juventus met 2-1.

Na elf speelronden heeft Juventus al vijftien tegendoelpunten gekregen in de Serie A; het hoogste aantal sinds het seizoen 1962/63. Destijds eindigde De Oude Dame als twaalfde. Italiaanse journalisten vragen zich af of het niet eens tijd is om het achterin dicht te spijkeren, maar Allegri blijft bij zijn gedachte dat een defensie met Chiellini, Bonucci én De Ligt niet de oplossing is.

'Als het zou betekenen dat we geen tegendoelpunten meer zouden krijgen, dan zou ik het direct doen', zei Allegri dinsdag op zijn persconferentie. 'Maar het probleem is de manier waarop we naar de wedstrijden kijken. Je wordt kampioen door de 'normale' wedstrijden te winnen, maar dat doen wij niet. Daar moeten we echt hard aan werken. Met alle respect, maar elf van onze vijftien tegendoelpunten werden gemaakt door clubs uit het rechterrijtje. Dit kan echt niet.'

Na de nederlaag tegen Hellas Verona van afgelopen weekend heeft Allegri besloten dat de spelers voorlopig niet meer naar huis mogen. Tot aankomende zaterdag, wanneer Fiorentina wacht, moet iedereen in het clubhotel blijven. 'We zijn erg teleurgesteld, want in vijf dagen hebben we het werk van een maand verpest', bromde Allegri. 'We moeten eens goed in de spiegel kijken en hard werken.'

Champions League
Dinsdag speelt Juventus in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg. In het miljardenbal gaat het wél goed; Juventus heeft al drie keer gewonnen en aan een punt voldoende voor een plek in de volgende ronde. 'Het is onze eerste doelstelling voor dit seizoen. Ik hoop dat we het halen, zodat we ons op onze competitiewedstrijden kunnen gaan focussen', aldus Allegri.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.