Juventus slaat gigantische kloof met schutterend AS Roma

Het verschil tussen Juventus en AS Roma is zaterdagavond nog maar eens duidelijk geworden in de confrontatie tussen de twee grootmachten. Juve won slechts nipt, maar was duidelijk een maatje te groot voor zijn tegenstander.

Juventus
Juventus
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Vorige week was Justin Kluivert met een doelpunt en een assist erg belangrijk voor AS Roma in de 3-2 overwinning op Genoa. Desondanks moest de aanvaller tegen Juventus weer op de bank beginnen van coach Eusebio Di Francesco. Vanaf de kant zag Kluivert dat zijn ploeggenoten het in de eerste helft erg zwaar hadden. Roma-verdediger Kostas Manolas haalde al in de eerste minuut een inzet van Mario Mandzukic van zijn doellijn af en dat bleek zeker niet de laatste Juve-kans te zijn.

Robin Olsen hield zijn ploeg lang op de been. De keeper greep twee keer goed in bij gevaarlijke momenten van Alex Sandro en zat even later ook Cristiano Ronaldo dwars. Tien minuten voor rust viel de openingstreffer dan toch. Mattia De Sciglio slingerde de bal naar de tweede paal, waar Mandzukic het kopduel met Davide Santon won. Voor de Kroaat betekende dit zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen.

Di Francesco wist dat er in de tweede helft wat moest veranderen, wilde Roma nog kans maken op een bevredigend resultaat. De coach bracht direct na rust Kluivert in de ploeg voor Alessandro Florenzi en hoopte dat de Nederlander Roma van nieuwe impulsen kon voorzien. Ook met Kluivert in het veld bleef Juve echter de betere en de gevaarlijkste ploeg. Roma-doelman Olsen moest constant bij de les zijn.

De keeper bezorgde Ronaldo een frustrerende avond. De man die altijd op zoek is naar doelpunten kreeg ook in de tweede helft twee goede kansen, maar Olsen hield hem bij beide mogelijkheden van scoren af. Een treffer van Giorgio Chiellini werd vervolgens afgekeurd vanwege een overtreding en hierna bloedde de wedstrijd langzaam dood. In blessuretijd leek het nog 2-0 te worden, via Douglas Costa, maar zijn doelpunt werd na het bestuderen van de videobeelden afgekeurd vanwege een eerdere overtreding op Nicolò Zaniolo. Het bleef dus bij die ene goal van Mandzukic.

Het zal weinig veranderen aan de feestvreugde in Turijn. Juve heeft na de zestiende competitiezege van dit seizoen weer acht punten meer dan achtervolger Napoli en liefst 25 punten meer dan Roma. Kluivert en co staan op een beschamende tiende plek in de Serie A en de vraag is hoelang Di Francesco nog mag blijven zitten.

Chievo
Chievo
1 - 1
Internazionale

Internazionale verspeelde op pijnlijke wijze punten bij Chievo, de hekkensluiter van de ranglijst. Met Stefan de Vrij van begin tot eind binnen de lijnen leken de bezoekers aan een doelpunt van Ivan Perisic voldoende te hebben voor de zege. In blessuretijd ging het echter toch nog mis voor Inter: de 39-jarige Sergio Pellissier kwam eerder bij de bal dan Samir Handanovic en wipte de bal over de uitgekomen keeper heen. Chievo heeft nog altijd geen duel gewonnen in dit seizoen, maar heeft nu wel zes wedstrijden op rij gelijkgespeeld en krabbelt op.