Juventus maakt van Bernardeschi op twee na duurste Italiaan ooit

Reacties

Federico Bernardeschi heeft zijn gedroomde transfer naar Juventus te pakken. De aanvaller heeft een contract tot medio 2022 getekend bij de Italiaanse kampioen, die diep in de buidel tast.

Juventus maakt van Bernardeschi op twee na duurste Italiaan ooit

Bernardeschi komt voort uit de jeugdopleiding van Fiorentina. Bij La Viola groeide de flankspeler in de loop der jaren uit tot de absolute smaakmaker. De 23-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen elf keer in de Serie A en was bovendien in de competitie goed voor vier assists. Bij Juventus moet de negenvoudig international voor de posities op de linker- en rechterflank concurreren met onder anderen Mario Mandzukic, Douglas Costa en Juan Cuadrado.

De komst van Bernardeschi is voor Juventus de vijfde inkomende transfer van deze zomer. De Oude Dame nam Costa op huurbasis over van Bayern München, terwijl ook Rodrigo Betancur, Mattia De Sciglio en Wojciech Szczesny zich bij de selectie van coach Massimiliano Allegri voegden.

Juventus betaalt liefst veertig miljoen euro voor Bernardeschi. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar 45. De 23-jarige Italiaan, die afgelopen maand indruk maakte op het EK Onder-21 in Polen, is daarmee de duurste zomeraankoop van Juve. Na Gianluigi Buffon en Christian Vieri is hij bovendien de duurste Italiaanse voetballer aller tijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.