Juventus leidt de dans in door Ronaldo gecreëerde transfersoap

Reacties

Een transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus leek lange tijd onmogelijk, maar de geruchten over een bijzondere overstap van de sterspeler van Real Madrid naar Turijn worden steeds hardnekkiger.

Juventus leidt de dans in door Ronaldo gecreëerde transfersoap

Italiaanse en Spaanse media zijn al een aantal dagen in de ban van een mogelijk vertrek van Ronaldo naar de kampioen van Italië. In het contract van de 33-jarige Ronaldo zit een gelimiteerde afkoopsom van een miljard euro, maar beweerd wordt dat die som is verlaagd naar 'slechts' honderd miljoen euro. Daardoor is Juventus opeens in staat om de Portugees binnen te halen.

Marca pakt donderdag uit met het bericht dat Ronaldo al in januari besloten heeft om na negen seizoenen te vertrekken bij Real. Het nieuws dat zijn afkoopsom zou zijn verlaagd naar honderd miljoen euro, was volgens de berichtgeving tegen het zere been van de aanvaller. 'Als ik maar honderd miljoen euro kost, dan is dat omdat Real me hier niet wil hebben', zou Ronaldo gezegd hebben.

Na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool zaaide CR7 al twijfel over zijn toekomst. 'Het was mooi om voor Real Madrid te spelen', zei de doelpuntenmachine toen. 'De komende dagen laat ik het de fans weten. De toekomst is even niet belangrijk, we moeten nu genieten.' Het beloofde statement over zijn toekomstplannen kwam er overigens niet.

Bij een eventueel vertrek bij Real leek Paris Saint-Germain of zijn oude club Manchester United de meest logische volgende bestemming voor Ronaldo te zijn. Zaakwaarnemer Jorge Mendes schijnt echter in gesprek te zijn met Juventus, dat de komst van de ervaren superster wel ziet zitten.

De Italiaanse media beginnen nu ook steeds meer te geloven in de komst van Ronaldo bij Juve. Ronaldo, nu of nooit, kopt Corriere dello Sport op de voorpagina van deze donderdag. Ook Tuttosport heeft Ronaldo op de cover staan, met de tekst Operation CR7 - Juve boom.

De vraag is nu of Florentino Pérez daadwerkelijk van plan is om Ronaldo te laten gaan. Volgens verschillende Spaanse media heeft de voorzitter van Real woensdag een spoedoverleg gehad met zaakwaarnemer Mendes, maar het is niet bekend wat de uitkomst van dit gesprek is geweest. Real zelf wordt al geruime tijd in verband gebracht met Neymar, die er pas één jaar heeft opzitten bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan, die een rijk verleden bij Barcelona heeft, zou in Estadio Santiago Bernabéu de vervanger van Ronaldo kunnen worden.

Ook Neymars ploeggenoot Kylian Mbappé schijnt in beeld te zijn bij Pérez. Woensdag verscheen het gerucht dat Real en PSG al een akkoord hadden bereikt over een transfersom voor de negentienjarige aanvaller, die voor liefst 272 miljoen euro de overstap zou gaan maken. Real voelde zich genoodzaakt om dit gerucht in een officieel statement naar het rijk der fabelen te verwijzen.

Een statement over de plannen met Ronaldo is nog niet verschenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.