Juventus in Serie A naast AC Milan na fletse topper

Udinese en Juventus hielden elkaar in evenwicht in een fletse Italiaanse topper. Juve kreeg de beste kansen, maar moet door het gelijkspel AC Milan naast zich dulden aan kop van de ranglijst.

Gisteren kwam AC Milan door een 0-2 overwinning bij Cagliari al op 34 punten uit zestien duels. Juventus heeft nu ook 34 punten, terwijl Udinese op 32 staat. Voor de thuisclub betekende de 0-0 het eerste puntenverlies in eigen stadion dit seizoen na zeven opeenvolgende winstpartijen.

Udinese en Juventus waren in de eerste helft overduidelijk bang om in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar te verliezen. Juventus, dat Eljero Elia de hele wedstrijd op de bank hield, maakte nog het meeste aanspraak op een treffer. Claudio Marchisio schoot rakelings voorlangs en Simone Pepe vond sluitpost Samir Handanovic (foto) op zijn weg.

Udinese had na rust meer offensieve bedoelingen, maar Juventus bleef de gevaarlijkste ploeg. Handanovic (met negen treffers de minst gepasseerde doelman in de Serie A) redde op de doellijn op een kopbal van Giorgio Chiellini en ook Marchisio ondernam enkele pogingen vanuit de tweede lijn. Aan de andere kant tikte Gianluigi Buffon een kopbal van Danilo over.

Pas in de slotfase gooiden beide ploegen de schroom van zich af. Juve-trainer Antonio Conte bracht routinier Alessandro Del Piero nog in, maar een andere ervaren kracht kreeg de beste kans. Udinese-aanvoerder Di Natale schoot een minuut voor tijd naast.

Juventus is na zestien wedstrijden in de Serie A nog altijd ongeslagen. De remise in Udine was het zevende gelijkspel. In de eerste competitiewedstrijd van 2012, op zondag 8 januari bij Lecce, kan de ploeg uit Turijn een clubrecord evenaren. In de seizoenen 1945/46 en 1949/50 bleef Juventus zonder nederlaag in de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen. Foto: VI Images