Juventus in onzekerheid over De Ligt door schouderproblemen

Reacties

Matthijs de Ligt is bij Juventus nog een groot twijfelgeval voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. De Oranje-international liep een schouderblessure op bij de zege op Atalanta Bergamo afgelopen zaterdag (1-3).

Juventus in onzekerheid over De Ligt door schouderproblemen
© Pro Shots

De schouder van De Ligt raakte uit de kom bij het blokken van de bal. De medische staf van Juventus zette het gewricht tijdens de wedstrijd al snel weer in de kom, waardoor de aankoop het duel uit kon spelen. Zondag is De Ligt opnieuw behandeld aan zijn schouder. Voorzichtigheid is geboden, omdat schouderproblemen vaak terugkeren als het een keer flink misgaat.

Voor Juventus is de grootste druk er in de Champions League-groepsfase al af. De Italianen zijn na tien punten uit vier duels al zeker van een plek in de knock-outfase. Dinsdag komt Atlético Madrid op bezoek in Turijn en de Spanjaarden staan nog op de rand van kwalificatie voor de volgende ronde.

Voor De Ligt komt de blessure desondanks toch op een vervelend moment. Na de moeizame start haalde de twintigjarige verdediger in de voorbije speelrondes zijn oude niveau. In de moeilijke uitwedstrijd tegen Atalanta bleef hij ook fier overeind. Italiaanse media waren lovend over hem, zo schreef Corriere della Sera: 'Na de 1-0 kreeg Atalanta diverse kansen om de marge te vergroten, maar de ploeg stuitte op een De Ligt die zijn beste wedstrijd speelde sinds zijn komst naar Italië.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.