Juventus herstelt zich met eclatante zege op Udinese

Na het puntenverlies in de afgelopen twee competitieduels weet Juventus weer wat het is om te winnen. De koploper van de Serie A won overtuigend van Udinese (4-0).

Afgelopen weekend kwam Juventus op bezoek bij Parma niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl de competitiewedstrijd daarvoor compleet uit handen werd gegeven tegen Sampdoria (1-2 verlies). Voor trainer Antonio Conte was winnen, met het oog op het behouden van de ruime voorsprong, noodzakelijk.

Een hoofdrol was weggelegd voor Paul Pogba. De talentvolle middenvelder opende vlak voor rust de score op spectaculaire wijze. Pogba kreeg de bal op dertig meter van het doel, dacht niet veel na en ramde de bal snoeihard in de bovenhoek. Na ruim een uur liet Pogba opnieuw van zich spreken door ook voor 2-0 te zorgen. Ditmaal was de poging minder spectaculair, maar zijn kiezelharde schot van afstand was opnieuw teveel voor Udinese-doelman Daniele Padelli. Toen Mirko Vucinic met zijn vijfde doelpunt van het seizoen voor 3-0 zorgde, was de wedstrijd gespeeld.

Het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor invaller Alessandro Matri, die Padelli door de benen passeerde. Juventus blijft koploper met 48 punten uit 21 duels, vijf meer dan Lazio. Udinese heeft dertig punten en blijft achtste.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.