Juventus herstelt zich dankzij 'kopkoning' Ronaldo van dramatische CL-avond

Reacties

Met Matthijs de Ligt in de basis heeft Juventus zich maandagavond hersteld van de totale offday die het halverwege vorige week had in de Champions League. De zege op Serie A-hekkensluiter Crotone was grotendeels te danken aan twee heerlijke kopgoals van Cristiano Ronaldo.

Juventus herstelt zich dankzij 'kopkoning' Ronaldo van dramatische CL-avond
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Crotone
Crotone

Het is een aparte jaargang voor Juventus, dat de laatste negen (!) seizoenen de Scudetto pakte, maar dit seizoen een stuk moeizamer draait. De Oude Dame begon aan Crotone-thuis als nummer zes van de Serie A, al vertekende dat behoorlijk, aangezien de vijf ploegen die tot maandag de bovenste posities bezetten allemaal twee wedstrijden meer hadden gespeeld. Door de zege stijgt Juventus in ieder geval weer naar de derde plaats, achter Internazionale en AC Milan, die elkaar zondag troffen.

Makkelijk ging het tegen Crotone zeker in het eerste halfuur echter niet. Zo kreeg De Ligt een grote kans, maar nadat hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg, schoot hij met links hard naast (zie foto rechtsonder). Vlak daarvoor had Cristiano Ronaldo de bal van dichtbij al net naast gewerkt, waarna Federico Chiesa de lat raakte met een kopbal. Direct na die laatste kans was het vervolgens wél raak, want CR7 knikte de bal knap binnen. De VAR keek nog even of het buitenspel was geweest, maar zette het sein voor de 1-0 na enige bedenktijd toch op groen.

© Pro Shots

Daarmee was het verzet van het Crotone van ex-Ajacied en basisklant Lisandro Magallán wel gebroken. Een paar minuten later was het (wederom met het hoofd) wéér raak voor Ronaldo, die op slag van rust nog een gigantische kans op het vervolmaken van zijn hattrick verprutste. Die derde treffer viel pas na driekwart wedstrijd. De Ligt kopte de bal uit een corner tegen de rug van een tegenstander aan, waardoor de bal voor de voeten van Weston McKennie terechtkwam. De Amerikaan dacht niet na en ramde de 3-0 overtuigend binnen. Daar bleef het ook bij.

Zodoende herstelde Juventus zich van de 2-1 nederlaag bij FC Porto, in de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van trainer Andrea Pirlo kwam in dat duel hopeloos voor de dag, maar heeft nog altijd goed zich op een kwartfinale-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.