Juventus haalt zoon van Milan-legende binnen

Reacties

Timothy Weah treedt in de voetsporen van zijn vader met een transfer van Frankrijk naar Italië. De 23-jarige flankspeler verhuist van Lille naar Juventus.

Juventus haalt zoon van Milan-legende binnen
© Pro Shots

Vader George bewandelde dezelfde weg door in 1995 de overstap te maken van Paris Saint-Germain naar AC Milan. Daar maakte hij furore door in 114 Serie A-duels 46 keer te scoren. Als speler van Milan won hij in 1995 de Ballon d'Or.

Zoon Timothy was afgelopen seizoen niet zo productief. In 29 Ligue 1-wedstrijden scoorde de rechtsbuiten niet en gaf hij twee assists. Bondscoach Gregg Berhalter van de Verenigde Staten gaf Weah afgelopen week al het advies Lille te verlaten.

Dat gaat nu dus gebeuren. Als Weah de medische keuring doorstaat, tekent hij een vijfjarig contract bij De Oude Dame. Volgens Italiaanse media tikt Juventus zo'n twaalf miljoen euro af voor de Amerikaans international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.