Berhalter heeft transferadvies voor gewilde Pulisic en nieuwe 'Finidi'

Reacties

Bondscoach Gregg Berhalter van de Verenigde Staten heeft aan de vooravond van de Gold Cup twee van zijn internationals geadviseerd om van werkgever te wisselen. Timothy Weah en Christian Pulisic doen er volgens Berhalter beter aan om respectievelijk OSC Lille en Chelsea te verlaten.

Berhalter heeft transferadvies voor gewilde Pulisic en nieuwe 'Finidi'
© Pro Shots

Weah (23) is volgens Italiaanse media hard op weg om naar Juventus te gaan. De Oude Dame zou twaalf miljoen euro over hebben voor de Amerikaanse aanvaller. De verwachting is dat Juventus en Lille binnen een paar dagen tot een akkoord komen over een transfer.

'Ik weet niet in welk stadium de onderhandelingen zich bevinden, maar ik denk dat het goed is voor Weah om naar Juventus te gaan', zei Berhalter op een persconferentie voor de eerste Gold Cup-wedstrijd tegen met Jamaica. 'Bij Juventus kan hij stappen vooruit maken, dat hebben we eerder ook gezien bij Weston McKennie.'

Berhalter, die tussen 1994 en 2000 uitkwam voor FC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur, ziet in de zoon van voormalig Wereldvoetballer van het Jaar George Weah een oud-Ajacied terug. 'Herinneren jullie je die Nigeriaanse vleugelaanvaller van het Ajax van Louis van Gaal, van het elftal dat in de jaren negentig de Champions League won? Als ik Timothy met iemand moet vergelijken, dan is het met Finidi George.' 

Pulisic (24) doet er volgens Berhalter, die onlangs terugkeerde als bondscoach van de VS, ook goed aan om naar de Serie A te verkassen. De aanvaller wordt in verband gebracht met AC Milan. 'Christian staat onder contract bij Chelsea, maar ik denk dat Italië en Milan hele mooie kansen voor hem kunnen bieden. Ook om in de Champions League te gaan spelen. Maar hij moet uiteindelijk zelf een keuze maken', aldus de bondscoach van de VS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.