'Juventus geeft het op met Pogba en praat al met Barcelona over opvolger'

Reacties

Het ziet er niet naar uit dat de tweede samenwerking tussen Juventus en Paul Pogba een gelukkige gaat worden. De middenvelder heeft een jaar vol blessureleed achter de rug en kan zijn loopbaan gaan vervolgen in Saoedi-Arabië. Juventus hoopt daarop en werkt al aan het aantrekken van een opvolger.

'Juventus geeft het op met Pogba en praat al met Barcelona over opvolger'
© Pro Shots

De dertigjarige Pogba keerde vorig jaar terug naar Juventus, dat de middenvelder eerder voor liefst 105 miljoen euro had verkocht aan Manchester United. Daarmee was de Fransman op dat moment (de zomer van 2016) de duurste speler aller tijden. Juventus haalde hem na zes Engelse jaren transfervrij binnen en hoopte weer het beste uit Pogba te kunnen halen.

Het afgelopen seizoen werd echter een grote teleurstelling. Pogba miste de gehele eerste seizoenshelft (en dus ook het WK met Frankrijk) vanwege een knieblessure en bleef toen hij daarvan hersteld was kwakkelen. De middenvelder kwam tot slechts zes wedstrijden in de Serie A. Hij is ook nu nog niet honderd procent fit en Juventus hoopt deze zomer afscheid te kunnen nemen.

Pogba heeft een lucratief voorstel van Al-Ahli op zak. De middenvelder kan voor drie jaar tekenen bij de topclub uit Saoedi-Arabië en daar honderd miljoen euro opstrijken. Juventus is bereid om Pogba voor een transfersom van zo'n tien miljoen euro te laten gaan, weet La Gazzetta dello Sport.

Kessié
Een opvolger voor Pogba heeft Juventus al op het oog. Mocht het tot een deal met Al-Ahli komen, dan wil Massimiliano Allegri Franck Kessié er graag bij hebben. De 26-jarige middenvelder stapte vorig jaar over van AC Milan naar Barcelona, maar is daar niet langer nodig.

Volgens de Catalaanse krant SPORT zijn Juventus en Barcelona reeds met elkaar in gesprek over Kessié. Barcelona heeft een afkoopsom van zo'n vijftien miljoen euro in gedachten, zo wordt beweerd.

Eerder werd ook Teun Koopmeiners genoemd als een optie voor Juventus. Volgens La Gazzetta dello Sport is het echter duidelijk dat Kessié bovenaan de verlanglijst van Allegri staat.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.