Juve tankt zonder De Ligt vertrouwen in doelpuntrijk bekerduel

Juventus heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. De grootmacht rekende in eigen huis overtuigend af met Sampdoria en houdt zo een prijs serieus in het vizier.

Juventus
Juventus
4 - 1
Sampdoria
Sampdoria

In de Serie A heeft Juventus een achterstand van negen punten op koploper Internazionale, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft. Ondanks de relatief gunstige loting met Villarreal als tegenstander in de achtste finale zal groot succes in de Champions League dit seizoen ook lastig worden voor de nummer vijf van Italië. De strijd om de Italiaanse Super Cup werd vorige week verloren van Internazionale (2-1). Het bekertoernooi vormt dus de grootste kans op eremetaal voor de topclub, die vorig seizoen in de finale Atalanta Bergamo versloeg.

Aan de eindstrijd van vorig seizoen hield Matthijs de Ligt een schorsing over, die hij dinsdagavond moest uitzitten. Ook zonder de Oranje-international werd het gevaar van Sampdoria geneutraliseerd door Juve. De thuisploeg opende in de 25ste minuut de score via Juan Cuadrado, die laag raak schoot uit een vrije trap. Na een afgekeurde goal van Álvaro Morata verdubbelde Juventus in de 52ste minuut de marge door een rake kopbal van Daniele Rugani uit een voorzet van Arthur: 2-0.

Andrea Conti deed daarna met een schot in de verre hoek nog wat terug namens Sampdoria, maar echt spannend werd het niet meer in Turijn. Dat had mede te maken met geklungel in de opbouw bij Sampdoria. Het ging in de 67ste minuut hopeloos mis bij de bezoekers toen doelman Wladimiro Falcone probeerde op te bouwen. Sampdoria liep in de bal en de ingevallen Paulo Dybala profiteerde: 3-1. Morata zorgde een kwartier voor het einde vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord (4-1). De ploeg van trainer Massimiliano Allegri, die ook geschorst was voor de wedstrijd tegen Sampdoria, speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen Sassuolo en Cagliari.

Lazio
Lazio
nv
1 - 0
Udinese
Udinese

Lazio heeft zich ten koste van Udinese ook geplaatst voor de kwartfinale. Dat kostte de Romeinen in het eigen Stadio Olimpico veel moeite. Met Marvin Zeegelaar als basisspeler lukte het Udinese lang om de Lazio-aanvallers in bedwang te houden. Maurizio Sarri wachtte tot de 106de minuut met het inbrengen van Ciro Immobile en de goalgetter maakte in de verlenging het verschil: 1-0. Bij Udinese viel aanvoerder Bram Nuytinck vervolgens nog in, maar de jacht op de gelijkmaker was er een zonder succes. In de kwartfinale is AC Milan de tegenstander van Immobile en co.