Juve houdt De Ligt in de wachtkamer en versterkt defensie opnieuw

Reacties

De onderhandelingen tussen Ajax en Juventus over Matthijs de Ligt verlopen moeizaam, maar de Italianen richten duidelijk niet alle pijlen op één man als het gaat om versterkingen voor de defensie. Na Merih Demiral van Sassuolo komt ook Cristian Romero van Genoa naar Turijn.

Juve houdt De Ligt in de wachtkamer en versterkt defensie opnieuw

De 21-jarige Romero heeft een indrukwekkend debuutseizoen in de Serie A achter de rug. Juventus heeft besloten om direct in actie te komen en verwelkomde de Argentijn dinsdagochtend voor de medische keuring. Volgens Italiaanse media zal Juve een transfersom van vijftien miljoen euro overmaken naar Genoa.

Vermoedelijk kunnen I Rossoblu in het komende seizoen nog wel over Romero beschikken. De mandekker is voor Juve een versterking met het oog op de toekomst en de Italiaanse kampioen schijnt van plan te zijn om Romero, die tot medio 2024 gaat tekenen, direct weer te verhuren aan Genoa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ligt
Daarmee blijft er ruimte in de Juve-selectie voor de komst van De Ligt. De Oude Dame zit nu al geruime tijd achter de verdediger van Ajax aan, maar het eerste Italiaanse bod van naar verluidt vijftig miljoen euro is door de Amsterdammers als onvoldoende afgewezen. Vanuit het kamp De Ligt wordt juist dat bedrag genoemd als onderdeel van een afspraak van vorig jaar, om nog een seizoen bij Ajax te blijven.

In de strijd om De Ligt heeft Juventus in ieder geval geen last meer van de concurrentie van Paris Saint-Germain. Leonardo, technisch directeur van de Franse grootmacht, heeft laten weten dat PSG is afgehaakt. 'De Ligt zal niet naar PSG komen', zei de bestuurder. 'Er was een mogelijkheid en hij is een geweldige speler, maar het was niet het juiste moment voor een grote investering. We moeten rustig aan doen. We hebben geen portemonnee met 200 miljoen euro.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.