Juve heeft alle reden voor een feestje: 'Hadden titel ook kunnen verliezen'

Reacties

Juventus kende met drie nederlagen in de laatste vier Serie A-duels niet de beste aanloop richting de hervatting van de Champions League, maar volgens trainer Maurizio Sarri is het misschien wel goed dat zijn ploeg weet wat verliezen is met de wedstrijd tegen Olympique Lyon in aantocht.

Juve heeft alle reden voor een feestje: 'Hadden titel ook kunnen verliezen'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 3
AS Roma
AS Roma

Juventus zag zaterdag een einde komen aan een ongeslagen reeks van 39 thuisduels, doordat AS Roma tijdens de laatste speelronde van de Serie A met 1-3 te sterk was in Turijn. Het was de eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds april 2018 (0-1 tegen Napoli). Dat terwijl komende vrijdag de return van de achtste finale tegen Lyon op het programma staat, waarin de kampioen van Italië een 1-0 nederlaag moet goedmaken.

Sarri gaf een positieve draai aan de eerste thuisnederlaag in twee jaar. 'Misschien is het wel goed voor ons om een beetje bang te zijn', zei de trainer van Juve na afloop tegen Sky Sport Italia. 'We moeten het gevoel terugkrijgen dat het weer een echte wedstrijd is met echte consequenties, maar ik twijfel er niet aan dat we een volledig andere instelling zullen hebben dan in de laatste paar wedstrijden. We lieten het daarin een beetje lopen.'

Juve had na de 34ste speelronde, waarin het de topper tegen Lazio won, al het idee dat de negende landstitel op rij binnen was. Door een nederlaag op bezoek bij Udinese werd het titelfeest nog een paar dagen uitgesteld, maar vorige week zondag was het kampioenschap na de zege op Sampdoria alsnog een feit. Dat er daarna nederlagen tegen Cagliari en Roma volgden, mocht de pret zondag niet drukken bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Sarri hadden zijn spelers ook alle reden om blij te zijn. 'Gezien alle problemen die we hebben gehad, hadden we de Scudetto ook heel makkelijk kunnen verliezen. Dus we mogen best blij zijn dat we hebben gewonnen.' Zelf heeft de eerste hoofdprijs van zijn carrière hem ook iets opgeleverd. 'Ik heb geleerd om geduldig te zijn. Dat was ik hiervoor totaal niet, maar nu lijkt het erop dat ik een beetje geduld begin te krijgen.'

Geduld is in Italië een zeldzaam goed. Niet zelden is een trainer bij Juventus ondanks het behalen van de landstitel bekritiseerd, omdat hij de Champions League niet won. Het overkwam Massimiliano Allegri vorig seizoen nog na de uitschakeling tegen Ajax. 'Het is belangrijk om zelf ons seizoen te beoordelen en niet te luisteren naar wat anderen vinden', stelt Sarri. 'Mijn voorgangers hadden ook geen slecht seizoen, als ze de Champions League niet wonnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus
Juventus
2 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.