Juve heeft aan kwartier genoeg tegen Empoli

Empoli moest snel het hoofd buigen teegen het ontketende Juventus. Ook Livorno en Udinese wonnen hun tweede duel.

Empoli-Juventus 0-4Na minder dan een kwartier was het pleit beslecht. Juventus had met een uitblinkende Zlatan Ibrahimovic de defensie van Empoli drie keer in de luren gelegd. David Trezeguet opende de productieve Turijnse fase. Na de goals van Patrick Vieira en Mauro Camoranesi nam Juve gas terug. Alleen Trezeguet wist daarna nog te scoren.

AS Roma-Udinese 0-1AS Roma heeft de goede seizoensstart geen vervolg kunnen geven. In het eigen Stadio Olimpico verloor de ploeg van Luciano Spalletti nipt van Udinese (0-1). De enige treffer kwam op naam van Sulley Ali Muntari, die na ruim een half uur Roma-keeper Gianluca Curci kansloos liet. Voor Udinese was het de tweede overwinning.

Messina-Fiorentina 2-2Fiorentina was hard op weg naar een mooie overwinning op Messina. Maar tegenover de doelpunten van Luca Toni en Valeri Bojinov zette Messina in de tweede helft treffers van Arturo Di Napoli en Andre Kpolo Zoro. Met dank aan goalie Sebastian Frey, die in de slotfase een mooie volley van Zampagna onschadelijk maakte, hield Fiorentina een punt over aan het bezoek aan Messina.

Chievo-Parma 0-1Chievo profiteerde van opnieuw een teleurstellend optreden van Parma, waar Fernando Couto in de tweede helft na elf jaar zijn rentree maakte. Het vroege doelpunt van Davide Mandelli was voldoende voor de drie punten voor de ploeg uit Verona.

Sampdoria-Reggina 3-2Reggina leed de tweede nederlaag op rij. In Genua werd verloren van Sampdoria, dat met de 3-2 overwinning de eerste punten van het seizoen pakte. De thuisploeg kon niet helemaal ongelukkig zijn met het resultaat, omdat Reggina het beste van het spel liet zien en tot twee keer toe het aluminium raakte.

Treviso-Livorno 0-1Treviso was dicht bij z'n eerste punt in de Serie A. Maar Cristiano Lucarelli verpestte het voor de nieuwkomer in de Serie A. De aanvaller maakte in blessuretijd de enige treffer van de middag, waarmee hij Livorno aan een nieuwe zege hielp.

Lecce-Ascoli 0-0Ascoli verliet als morele winnaar het Stadio Via del Mare. Want bijna een uur speelde Ascoli met een man minder na de rode kaart voor verdediger Tosto. Lecce kon de overtalsituatie niet uitbuiten en moest genoegen nemen met een punt (0-0).