Jubileum Messi: gescoord tegen 100 verschillende keepers

Reacties

Breekt hij geen record, dan bereikt Lionel Messi wel een mijlpaal in het shirt van Barcelona. Zoals afgelopen zaterdag in het thuisduel met Real Betis (3-1 zege), toen Antonio Adán de honderdste doelman werd waartegen Messi tot scoren kwam.

Jubileum Messi: gescoord tegen 100 verschillende keepers

Tot voor het duel met Real Betis had Messi in 416 officiële wedstrijden voor Barcelona tegen 99 verschillende doelmannen gescoord. Antonio Adán werd in de vijftiende minuut van die wedstrijd keeper nummer honderd toen de Argentijn een penalty achter hem schoot. Vier minuten vóór tijd incasseerde Adán voor de tweede keer een doelpunt van Messi, al keerde hij die tweede strafschop van de Argentijn nog in eerste instantie.

Casillas en Messi.
Casillas en Messi.

Messi stond sinds zijn debuut voor Barcelona in het seizoen 2004/05 tegenover 135 verschillende doelmannen. Van de keepers die hij minstens één keer verschalkte, is Real Madrid-icoon Iker Casillas zijn favoriete slachtoffer. De doelman van de Spaanse nationale ploeg kreeg in 22 competitieve wedstrijden liefst zeventien treffers van Messi te verwerken.

De Braziliaan Diego Alvés, ex-doelman van UD Almería en inmiddels al enkele seizoenen onder de lat bij Valencia, volgt op kleine afstand van Casillas met vijftien tegengoals in slechts twaalf wedstrijden. Qua gemiddelde heeft Osasuna-doelman Andrés Fernández het het zwaarst ter verduren tegen Messi, getuige zijn twaalf tegentreffers in slechts zes wedstrijden.

Cech Angstgegner
Er zijn ook doelmannen die het genoegen smaken oog in oog met Messi nog geen enkele keer te zijn gepasseerd. Van dat groepje van 35 keepers heeft Chelsea-goalie Petr Cech met afstand de beste papieren. De Tsjechische international stond met de Londenaren zes keer tegenover Messi en Barcelona en hield in al die duels zijn doel schoon. Het wordt al jaren door Chelsea-fans gekoesterd alsof het een hoofdprijs betreft.

Overigens bereikte Messi met zijn twee treffers tegen Real Betis ook nog een andere mijlpaal. De Argentijnse aanvaller heeft nu in exact honderd van zijn 417 officiële wedstrijden voor Barcelona minstens twee keer gescoord. Hij maakte in 74 duels twee goals, in 21 duels drie keer, in vier duels vier goals en één keer vijf goals.

Doelmannen met de meeste tegengoals tegen Messi
Doelman Club(s) Duels Tegengoals
Iker Casillas (Spa) Real Madrid   22       17
Diego Alves (Bra) UD Almería, Valencia   12       15
Andrés Fernández (Spa) Osasuna   6       12
Andrés Palop (Spa) Sevilla   15       12
Gorka Iraizoz (Spa) Espanyol, Athletic de Bilbao   15       12
Dudu Aouate (Isr) Santander, Dep. La Coruña, Mallorca   10       11
Toño (Spa) Santander, Granada   10       11
Diego López (Spa) Villarreal, Real Madrid   14       10
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.