Jubileum lonkt voor Messi tegen ideale opponent Atlético

Reacties

Lionel Messi kan dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid het vijfhonderdste doelpunt van zijn loopbaan maken. Laten de Rojiblancos nou net een van de favoriete opponenten zijn van de Argentijnse aanvaller van Barcelona.

Jubileum lonkt voor Messi tegen ideale opponent Atlético

De teller van Messi staat ook na de met 2-1 verloren Clásico van afgelopen zaterdag tegen Real Madrid nog steeds op vijftig interlandgoals voor Argentinië en 449 treffers voor Barcelona. Tegen Atlético kan hij dus de mijlpaal van 500 doelpunten bereiken. In de vorige 28 ontmoetingen met de Madrilenen scoorde Messi 25 keer. Alleen tegen Sevilla (25 treffers in 25 wedstrijden) scoort de 28-jarige linkspoot nog net iets makkelijker.

Vijf doelpunten van zijn totale productie tegen Atlético maakte Messi onder het bewind van trainer Luis Enrique, die de zes voorgaande confrontaties met zijn collega-trainer Diego Simeone stuk voor stuk won. De Argentijnse oefenmeester leek tot de komst van zijn Spaanse leeftijdsgenoot in Camp Nou juist een formule te hebben ontwikkeld waarop zelfs Barça geen antwoord had. Toen bleef Atlético juist zes wedstrijden ongeslagen tegen de Catalanen.

Lionel Messi was de laatste vier competitieduels niet te stoppen voor Atlético Madrid met telkens één doelpunt in die wedstrijden. En dan grijpt Atlético naar andere middelen, zo bleek in januari. Filipe Luís (op de achtergrond met nummer 3) kreeg rood voor een smerige overtreding.
Lionel Messi was de laatste vier competitieduels niet te stoppen voor Atlético Madrid met telkens één doelpunt in die wedstrijden. En dan grijpt Atlético naar andere middelen, zo bleek in januari. Filipe Luís (op de achtergrond met nummer 3) kreeg rood voor een smerige overtreding.

Het leidde in het seizoen 2013/14 tot een van de grootste successen in de clubhistorie. Bijna exact twee jaar geleden won Atlético in de kwartfinale van Barcelona door in Camp Nou met 1-1 gelijk te spelen en de return in eigen huis met 1-0 te winnen. Ruim een maand later stelde Atlético de titel veilig door in het hol van de leeuw een punt te pakken. Messi scoorde in die periode van bijna anderhalf jaar geen enkele keer tegen Atlético. In totaal trof Barça maar drie keer doel.

Dat is sinds het doorbreken van die zegereeks in januari 2015 (3-1, de eerste wedstrijd van Luis Enrique tegen Atlético) wel anders. Barça vond in de laatste zes confrontaties twaalf keer het net, terwijl het geraamte van het Atlético dat in het seizoen 2013/14 uitgroeide tot angstgegner toch nog steeds staat. Achterin zijn Filipe Luís, Diego Godín en Juanfran nog steeds van de partij. Gabi en Koke zijn ook nu nog de sterkhouders op het middenveld.

Bij Barcelona hebben Alexis Sánchez, Cesc Fabregas en Xavi plaatsgemaakt voor Luis Suárez en Ivan Rakitic en zit er met Luis Enrique een nieuwe trainer op de bank. Maar misschien is alles wel gewoon toe te schrijven aan de vorm van Messi. Het seizoen 2013/14 was met 41 officiële goals verreweg zijn minste van de laatste jaren. Atlético maakte er gretig gebruik van. Dat zal de Argentijn zich nog niet nogmaals willen laten gebeuren, zeker niet nu zijn jubileumtreffer lonkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.