Jubilaris Suárez bezorgt Uruguay én Rusland plek in achtste finale

Reacties

Uruguay heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finale van het WK. Het Zuid-Amerikaanse land won dankzij een goal van Luis Suárez van Saoedi-Arabië (1-0) en deed daarmee Rusland een plezier. Het gastland dat dinsdag won van Egypte (3-1) is eveneens zeker van een plek in de volgende ronde.

Jubilaris Suárez bezorgt Uruguay én Rusland plek in achtste finale

De ogen waren voorafgaand aan de wedstrijd al gericht op Suárez, voor wie het duel met Saoedi-Arabië zijn honderdste in het shirt van Uruguay was. De sterspeler van Barcelona maakte er een speciaal jubileum van. Na een wat rommelig begin van de wedstrijd was het bij de eerste echte kans van Uruguay namelijk al raak.

De Saoedische doelman Mohammed Al-Owais tastte volledig mis bij een corner van Carlos Sánchez, waarna Suárez binnentikte: 1-0. De aanvaller werd door de verdedigers van Saoedi-Arabië volledig vrijgelaten. Voor Suárez betekende het zijn zesde doelpunt op een WK. Hij werd door de goal ook de eerste Uruguayaan die op drie WK's tot scoren kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Saoedi-Arabië was niet zo kansloos als in de openingswedstrijd tegen Rusland (5-0) en kreeg via Hattan Bahebri twee goede kansen. Eerst schoot hij net buiten het strafschopgebied en dwong hij Fernando Muslera tot een redding. Even later werkte hij een voorzet net over het doel.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op in Rostov. Beide ploegen leken niet bij machte om een goal te maken, al kwam Uruguay daar dankzij Sánchez er dichtbij was. Na een voorzet vanaf de vleugel schoot hij over. Saoedi-Arabië had na rust meer balbezit, maar kwam niet meer tot scoren. Aan de andere kant miste Edinson Cavani een kans op 2-0. Al-Owais pikte de bal op.

Zo is de meeste spanning in Groep A al na vier duels weg. Voor Egypte en Saoedi-Arabië rest na de laatste poulewedstrijd de reis naar huis, terwijl Rusland en Uruguay dan nog uitmaken wie er als groepswinnaar naar de achtste finale gaat.

De stand in Groep A:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.