Jubelstemming in Bulgarije: 'Het grote Ajax werd in eigen stadion verslagen.'

Bulgaarse media waren na afloop van de wedstrijd tegen Ajax zeer te spreken over het vertoonde spel van Ludogorets. Ook Ludogorets-trainer Ivaylo Petev zelf was door het dolle heen: 'Als we met deze spelers van Ajax kunnen winnen, dan kunnen we elk team verslaan.'

Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

Ajax bereikte donderdag ondanks een nederlaag (0-1) tegen Ludogorets de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren tegen de Bulgaren en speelden niet goed.

Bulgaarse media spreken een dag later van een 'historische overwinning.' SEGA schrijft: 'Het grote Ajax werd in de Johan Cruijf ArenA verslagen. Ludogorets speelde zeer sterk en liet Ajax in negentig minuten geen enkle scoringskans creëren. Bovendien kreeg de Bulgaarse kampioen zelf nog een aantal zeer grote kansen. Matias Tissera maaket het beslissende doelpunt.'

Volgens 7sport heeft Ludogorets laten zien dat het niet onderschat mag worden. 'De spelers van Ludogorets gingen ontspannen de rust in en kregen zo meer zelfvertrouwen in de tweelde helft, omdat ze wisten dat er altijd een fout gaat komen. Het doelpunt was echter een prachtige aanval van de Adelaars.'

Hoogtepunt in carrière
Op de clubkanalen van Ludogorets werd de zege 'zeer prestigieus' genoemd. 'We zijn de eerste Bulgaarse ploeg geworden die Ajax heeft verslagen. Onze spelers stonden geen enkele Ajax-kans toe op het doel dat door Simon Sluga werd bewaakt.'

Ludogorets-coach Petev heeft ook nog gereageerd. Voor Petev is de zege een van de hoogtepunten in zijn carrière: 'We hadden nog meer doelpunten kunnen maken. Deze zege is dik en dik verdiend. Het is jammer dat we de tegendoelpunten vorige week zo makkelijk weggaven, maar laten we ons op het positieve focussen.'

'Ajax verslaan doe je niet zomaar. Het team is een voetbalmachine. Als we van dit Ajax kunnen winnen, dan kunnen we elk team verslaan. We moeten gemotiveerd blijven', aldus de Bulgaar.