Juanfran bezorgt Spanje zege, Xabi Alonso geblesseerd

Spanje heeft in Malabo de vriendschappelijke interland tegen Equatoriaal-Guinea gewonnen (1-2). Overtuigend ging het echter allerminst.

Voorafgaand aan de wedstrijd loofde Teodoro Nguema Obiang Mangue, vicepresident van Equatoriaal-Guinea, een premie van liefst vijf miljoen euro uit als regerend Europees en wereldkampioen Spanje zou worden verslagen. Wie een doelpunt zou maken, mocht rekenen op een premie van vijftigduizend euro.

Van een overwinning kwam het niet, maar scoren deed de thuisploeg wel. Jimmy Bermúdez zorgde in de 36ste minuut voor 1-1, nadat Santi Cazorla de bezoekers na een klein kwartier op voorsprong had gezet. Kort voor rust nam Spanje opnieuw de leiding door een doelpunt van Juanfran (foto). Het doelpunt van de verdediger bleek uiteindelijk de winnende te zijn.

Tegenvaller voor Spanje was het geblesseerd uitvallen van Xabi Alonso. De 31-jarige middenvelder stond maanden aan de kant met een gebroken voet, maar maakte onlangs zijn rentree. Tegen Equatoriaal-Guinea verliet hij kort voor rust het veld met een enkelblessure.

Dat is ook erg zuur voor Real Madrid, de club van Xabi Alonso. Vrijdag liep Sami Khedira namelijk een zware knieblessure op tijdens de vriendschappelijke interland Italië - Duitsland (1-1). De Duitse middenvelder is daardoor waarschijnlijk een half jaar uit de roulatie.