Jovic' terugkeer levert Frankfurt behalve drie goals in 77 minuten nog meer op

Reacties

Eintracht Frankfurt slaat met de terugkeer van Luka Jovic twee vliegen in één klap. Niet alleen de van Real Madrid gehuurde aanvaller bloeit bij zijn oude club weer helemaal op, ook Filip Kostic heeft een metamorfose ondergaan sinds zijn vriend en landgenoot deze maand terugkeerde op het oude nest.

Jovic' terugkeer levert Frankfurt behalve drie goals in 77 minuten nog meer op
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Kostic maakte vorige week zaterdag tegen Arminia Bielefeld met een knal van afstand zijn eerste Bundesliga-treffer sinds 7 feburari en verzorgde enkele minuten later ook nog de assist bij de tweede treffer van de middag van André Silva. 'Er viel een rugzak vol met stenen van hem af, daarna was hij bevrijd', zag trainer Adi Hütter. 'Ik ben blij dat hij zijn uitstekende linkervoet heeft herondekt, het was een mooi en hard schot.'

Duitse media haalden de terugkeer van Jovic aan als reden voor de plotselinge opleving van Kostic. De twee Serviërs zijn goed bevriend met elkaar en speelden in het seizoen 2018/19 al samen bij Frankfurt. Het was het jaar waarin Jovic zijn miljoenentransfer naar Real Madrid afdwong met zeventien goals in de Bundesliga en tien treffers in de Europa League, waarin Frankfurt pas in de halve finale strandde tegen Chelsea (na penalty's).

Zo makkelijk als het scoren Jovic in Frankfurt verging, zo moeilijk verging het hem in Madrid. De 23-jarige aanvaller kreeg in zijn eerste seizoen in Spanje nooit het onvoorwaardelijke vertrouwen van trainer Zinedine Zidane, bracht zichzelf in de nesten met het overtreden van de coronaregels en worstelde met een voetblessure. Toen zijn kansen dit seizoen nog spaarzamer werden, was een optelsom snel gemaakt: Jovic moest vertrekken.

Jovic had naar verluidt opties in de Premier League en ook AC Milan werd genoemd in het geruchtencircuit, maar hij wilde maar één ding toen bleek dat Frankfurt hem wilde terughalen als vervanger van Bas Dost. En dat blijkt de juiste beslissing te zijn geweest: sinds zijn terugkeer scoorde hij in drie invalbeurten al drie keer in de Bundesliga, waarmee hij in 77 minuten zijn voltallige productie voor Real heeft overtroffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En daarmee krijgt een interview dat Kostic eind vorig jaar aan Kicker gaf een profetische lading. 'Luka is een geweldige, positieve jongen, hij heeft gewoon een beetje geluk nodig', stak de voormalig speler van FC Groningen zijn goede vriend, toen nog een ongelukkige bankzitter in Madrid, een hart onder de riem. 'Net als in de laatste interlands, toen hij drie keer scoorde. En hij heeft een trainer nodig die in hem gelooft.'

Dat blijkt inderdaad te kloppen, nu Jovic weer onder de vleugels van zijn oude, vertouwde trainer Hütter speelt en zijn neusje voor doelpunten meteen heeft hervonden. En dan gaat het ook meteen hard, voorspelde Kostic al. 'Hij kreeg wel kansen in Madrid, maar vaak alleen tien minuten als invaller. Mensen verwachten dan iets speciaals van hem. Maar als hij eenmaal scoort, krijgt hij het zelfvertrouwen dat hij nodig heeft.'

Zidane
Jovic ging afgelopen week zelf in op zijn opleving onder de vleugels van Hütter. Met de Duitse trainer is het makkelijker communiceren, omdat hij ook Engels spreekt. 'Mijn Spaans is niet bijzonder goed.' De communicatie met Zidane liet daarom te wensen over. 'Daarom gaat het me ook makkelijker af mezelf hier weer te hervinden. Zidane is een fenomenale coach, maar Adi zorgt ervoor dat ik me goed voel.' En dat vertaalt zich op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd heeft niet alleen Jovic het geloof in eigen kunnen weer terug, zijn rentree in Frankfurt heeft ook Kostic goed gedaan. De linksbuiten haalde onlangs al aan zijn vriend en kamergenoot te missen. En nu de twee weer zijn herenigd, mist dat zijn uitwerking niet. 'Toen hij arriveerde, steeg Filips zelfvertrouwen', bevestigde Hütter die lezing. 'De verbetere prestaties van Filip hebben alles te maken met de terugkeer van Luka.'

Kostic onderscheef dat deze week in een interview met Bild. 'We begrijpen elkaar blind, we hoeven niet veel te zeggen. Ik weet welke loopacties Luka maakt en waar hij de ballen wil hebben. Hij is gevaarlijk in het strafschopgebied, super in de afronding en heeft een geweldige timing met koppen', vertelde hij over zijn band met Jovic, met wie hij vaak belde toen hij in Madrid zat. 'Toen merkte ik al dat Luka Eintracht nog in zijn hart heeft.'

Champions League
En dus kan het nog wel eens een mooi seizoen worden voor Frankfurt, waar ze na zestien punten uit de laatste zes duels van de Champions League mogen dromen. 'Elke speler heeft dit doel, voor mij is het ook een droom', erkende Kostic. 'Ik kan mezelf niet eens voorstellen wat er gebeurt als dat zou lukken. Dat zou ongelooflijk zijn voor deze stad, de fans en voor ons.' Waar een beetje zelfvertouwen al niet goed voor is. Jovic kan erover meepraten.

De negentiende speelronde in de Bundesliga:


Vr 29 jan. 2021

Za 30 jan. 2021

Zo 31 jan. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.