Jordi Cruijff vervolgt trainersloopbaan bij Chinese laagvlieger

Reacties

Jordi Cruijff vervolgt zijn trainersloopbaan in China. Chongqing Dangdai Lifan heeft de komst van de oud-international woensdagochtend bevestigd.

Jordi Cruijff vervolgt trainersloopbaan bij Chinese laagvlieger

Cruijff is bij de laagvlieger uit de Chinese Super League de opvolger van Paulo Bento. De Portugese oud-international werd eind juli na ruim een half jaar alweer ontslagen wegens de slechte resultaten. In de tussentijd nam de Chinese interim Haito Hao de honneurs waar.

Chongqing Dangdai Lifan pakte in de laatste negen competitieduels slechts vier punten en hoopt met Cruijff aan het roer degradatie te ontlopen. De 44-jarige oud-speler van onder meer Barcelona, Manchester United en Alavés tekent een contract voor vier maanden.

Cruijff vertrok na afgelopen seizoen bij Maccabi Tel Aviv. In Israël was de zoon van Johan Cruijff jarenlang met succes technisch directeur, voordat hij in 2017 besloot het te proberen als trainer. Hij is na Arie Haan de tweede Nederlander die coach wordt van de huidige nummer veertien van China.

Iniesta
De eerste taak van Cruijff is om Chongqing, dat onlangs nog dicht bij het aantrekken van de uiteindelijk naar Japan vertrokken Andrés Iniesta was, te behoeden voor degradatie. Als de negenvoudig international daarin slaagt, gaat hij nog een jaar langer door.

Cruijff spreekt in gesprek met De Telegraaf van een 'fantastisch contract'. 'De club heeft er werkelijk alles aan gedaan om me binnen te halen. Ik mag zelfs mijn eigen staf van vijf man meenemen. Mijn opdracht is om meteen te leveren, omdat er geen tijd meer te verliezen is.'

De selectie waarmee Cruijff gaat werken herbergt hoofdzakelijk Chinese spelers. Alleen in de voorhoede lopen met de onlangs aangetrokken Sebá, Alan Kardec en twee Fernandinho's vier Brazilianen rond. Vorig jaar kwam Adrián Ramos voor twaalf miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar hij is verhuurd aan Granada.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.