Jordi Cruijff komt met de schrik vrij bij zinderend competitieslot

Reacties

Jordi Cruijff heeft als trainer Chongqing Dangdai Lifan in de Chinese Super League gehouden. Er werd op de laatste speeldag verloren van Guizhou Zhicheng, maar door nederlagen van de concurrentie kon de Nederlander alsnog opgelucht ademhalen.

Jordi Cruijff komt met de schrik vrij bij zinderend competitieslot
Guizhou
Guizhou
1 - 0
Chongqing Liangjiang
Chongqing Liangjiang

Het beloofde een zenuwslopende slotdag te worden in de Chinese competitie, waar de onderste twee van de zestien ploegen rechtstreeks degraderen. De ploeg van Cruijff bezette na 29 speelronden de dertiende plaats en had evenveel punten als nummer vijftien Dalian Yifang, waar onder anderen Yannick Carrasco en Nicolás Gaitan onder contract staan.

Voor Cruijff ging het in de laatste competitiewedstrijd al snel mis. In de veertiende minuut opende Nikica Jelavic (ex-Everton) de score en die goal bleek uiteindelijk ook voldoende voor de zege. Chongqing Dangdai Lifan had mazzel dat concurrenten Tianjin Teda en Changchun Yatai verloren, waardoor die ploegen op basis van het doelsaldo werden voorgebleven. Changchun Yatai (met ex-Watford-spits Odion Ighalo in de ploeg) werd de grote verliezer bij de degradatiestrijd door een 2-0 nederlaag tegen Carrasco en co.

Cruijff begon in augustus aan zijn klus in China na zijn vertrek bij Maccabi Tel Aviv en zette na een stroeve start met zijn ploeg een goede eindsprint in. Er werden acht punten gepakt in de vier wedstrijden voor de laatste speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.