Jonker vangt bot met nieuwe poging bij Van der Vaart

Reacties

Sinds hij aantrad als de nieuwe trainer van SC Telstar begroette Andries Jonker al meerdere nieuwe spelers. Onder hen middenvelder Charlie Gilmour, die wordt gehuurd van Arsenal, en aanvaller Glynor Plet. Jonker gooide ook een balletje op bij Rafael van der Vaart.

Jonker vangt bot met nieuwe poging bij Van der Vaart

De 36-jarige oud-prof beëindigde zijn loopbaan een jaar geleden al, maar komt uit de regio en leek Jonker een interessante aanwinst. 'Ik heb Rafael gebeld met de vraag of hij bij Telstar wil komen voetballen, ja. Helaas blijft hij vooralsnog bij zijn standpunt dat hij stopt', vertelt de trainer deze week in de nieuwe Voetbal International.

Telstar zocht in het verleden ook al toenadering tot Van der Vaart. In april vorig jaar sprak toenmalig hoofdtrainer Mike Snoei hardop de wens uit om de middenvelder binnen te halen. 'Het is de grootste uitdaging voor technisch directeur Piet Buter en mij. Ik meen het: Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten. Hij komt hier uit de buurt en zijn vader rijdt op de fiets naar Telstar', zei Snoei toen.

Zoals het toen niet tot een samenwerking kwam, zal dat ook nu waarschijnlijk niet gebeuren. 'Maar wat ik wel hartstikke leuk vind, is dat Rafael mij heeft aangegeven wellicht regelmatig mee te willen trainen', zegt Jonker nu. 'Medio augustus komt hij langs om een en ander te bespreken. Leuk. Een speler met z'n staat van dienst is uiteraard van harte welkom in Velsen.'

Lees deze week in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het complete interview met Andries Jonker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.