Jonker neemt 'eerste echt moeilijke beslissing'

Reacties

De keeperskwestie bij VfL Wolfsburg is opgelost. Trainer Andries Jonker heeft de knoop doorgehakt en had voor aanvoerder Diego Benaglio een slechte boodschap.

Jonker neemt 'eerste echt moeilijke beslissing'

Jonker hoefde afgelopen week geen keuze te maken aangezien Benaglio werd geplaagd door heupproblemen. Maar het herstel van de Zwitserse goalie dwong de Nederlandse trainer om zijn voorkeur uit te spreken. De keus viel op Koen Casteels.

'Dit is mijn eerste echt moeilijke beslissing geweest', vertelde Jonker aan de vooravond van de wedstrijd van zondag tegen Bayer Leverkusen. 'Ik schat Benaglio als speler en als mens hoog in. Hij heeft gereageerd met een mix van teleurstelling en begrip.'

Casteels had de afgelopen weken de honneurs waargenomen, tot tevredenheid van Jonker. 'Hij heeft de laatste drie duels een flinke bijdrage geleverd aan de oogst van zeven punten. Hij heeft zich goed laten zien en maar één treffer geïncasseerd.'

Door de beslissing van Jonker moet Benaglio opnieuw genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Onder trainer Dieter Hecking, die in oktober werd ontslagen bij Wolfsburg, was hij ook al tweede keuze. Met de entree van diens opvolger Valérien Ismaël werd hij weer in ere hersteld om onder trainer nummer drie weer gedegradeerd te worden tot reserve.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.