Jonker haalt Van de Sanden terug bij Leeuwinnen voor kraker richting WK

Reacties

Andries Jonker heeft op de dag van zijn aanstelling als bondscoach bij de Oranje Leeuwinnen ook direct zijn selectie bekendgemaakt voor een oefenduel met Schotland en de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Shanice van de Sanden keert terug bij de nationale ploeg.

Jonker haalt Van de Sanden terug bij Leeuwinnen voor kraker richting WK
© Pro Shots

De KNVB maakte woensdag bekend dat Jonker per direct de opvolger is van de eerder ontslagen Mark Parsons, die het veld moest ruimen na het teleurstellende EK in Engeland. Parsons maakte toen geen gebruik van Van de Sanden, maar zij mag zich onder Jonker weer melden in Zeist. Ten opzichte van de EK-selectie zijn ook Kayleigh van Dooren (FC Twente), Kika van Es (PSV), Fenna Kalma (FC Twente) en Lize Kop (Ajax) 'nieuwe' krachten.

Door het afscheid van Sari van Veenendaal moest Jonker op zoek naar een nieuwe keepster en dat is Kop geworden. De keepster van Ajax was lang uit de roulatie met een blessure. De verwachting is dat Daphne van Domselaar, die indruk maakte als vervanger van Van Veenendaal op het EK, ook bij Jonker eerste keepster blijft. Lieke Martens is nog niet inzetbaar. De speelster van Paris Saint-Germain herstelt nog van een voetblessure die ze opliep tijdens het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jonker debuteert op vrijdag 2 september op de bank tegen Schotland en vier dagen later wacht de WK-kwalificatiekraker in Utrecht tegen IJsland. De IJslandse vrouwen staan tweede in de kwalificatiegroep, met twee punten minder en een duel minder gespeeld. Bij een zege plaatst Nederland zich voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland

De volledige selectie:

Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Daphne van Domselaar (FC Twente), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (Internazionale), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Fenna Kalma (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Shanice van de Sanden (Liverpool), Sherida Spitse (Ajax), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.