Jonker geeft uitleg over opvallende oproep Miedema

Reacties

De oproep van Vivianne Miedema voor het Nederlands elftal kwam als een verrassing. De naam van de 27-jarige aanvaller prijkte maandag op de lijst voor de dubbele confrontatie met Schotland in de Nations League. Bondscoach Andries Jonker geeft uitleg.

Jonker geeft uitleg over opvallende oproep Miedema

Miedema scheurde in december tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyon haar voorste kruisband. Dat zorgde ervoor dat de speelster van Arsenal niet alleen het WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan zich voorbij moest laten gaan, ook de seizoenstart van de Women's Super League kwam te vroeg. Inmiddels lonkt een rentree en mogelijk is dat in het shirt van Oranje.

'De kans dat ze eind deze maand tegen Schotland al gaat spelen, is heel klein', trapte Jonker bij NOS Langs de Lijn op de rem. 'Maar in overleg met de coach van Arsenal en Vivianne zelf vonden we dit de beste optie. Bij Arsenal zijn alle internationals weg naar de nationale ploegen. Dan zou ze met een stuk of drie speelsters trainen. Bij Oranje kan ze een volledige trainingsweek afwerken.'

Deur op een kier
Toch zette Jonker de deur op een kier voor het eerste Oranje-optreden van Miedema in dertien maanden tijd. Gaan de trainingen goed, dan blijft een rentree een serieuze optie. 'Misschien kan ze dan een paar minuten spelen', aldus de bondscoach. In het kader van de Nations League speelt Oranje vrijdag 27 oktober eerst thuis tegen Schotland, vier dagen later is de return op Hampden Park.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.