Miedema keert na dertien maanden terug in Oranje

Reacties

Vivianne Miedema maakt voor het eerst sinds september vorig jaar deel uit van de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De 27-jarige aanvaller is op de weg terug van een zware knieblessure en is opgeroepen voor de dubbele confrontatie met Schotland.

Miedema keert na dertien maanden terug in Oranje

Miedema scheurde in december tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyon haar voorste kruisband. Dat zorgde ervoor dat de speelster van Arsenal onder meer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan zich voorbij moest laten gaan. Inmiddels lonkt een rentree. Toch is de timing van de oproep enigszins opvallend, omdat Miedema sinds haar blessure nog niet in actie is gekomen namens Arsenal.

'Ik heb met Vivianne en Arsenal gesproken en gekeken naar de mogelijkheden', zegt bondscoach Andries Jonker daarover. 'Vivianne traint bij Arsenal met de groep en zij kan ook bij ons met de groep meetrainen. Als dat goed gaat, dan is het eventueel mogelijk dat ik haar inzet in de wedstrijden tegen Schotland.'

In het kader van de Nations League speelt Oranje vrijdag 27 oktober eerst thuis tegen Schotland, vier dagen later is de return op Hampden Park. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.