Jonge veldbestormer Oranje moet boeten: stadionverbod

Reacties

De KNVB heeft sancties opgelegd aan de bezoekers die zaterdag tijdens Nederland-Montengro het veld betraden. Ook Amin, die een selfie maakte met Memphis Depay, ontkomt niet aan een straf.

Jonge veldbestormer Oranje moet boeten: stadionverbod
© Pro Shots

Tijdens het WK-kwalificatieduel met Montenegro ontsnapten verschillende supporters aan de aandacht van de stewards en kwamen vervolgens binnen de lijnen. De KNVB heeft deze personen een straf gegeven. 'Het veld betreden is tijdens en rondom een wedstrijd voor jong en oud verboden', laat de KNVB aan VI weten. 'Dat is niet voor niets, veldbetreding door fans kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties zorgen. Het mag dus ook niet als je geen kwaad in de zin hebt, zoals gelukkig zaterdag het geval bleek.'

Ongeacht de intenties volgen er straffen. Zo krijgt ook de jonge veldbestormer Amin een stadionverbod van in principe vijf jaar, dat onder voorwaarden kan worden teruggebracht tot vijftien maanden. Zijn boete is vanwege zijn leeftijd minder hoog dan voor de andere fans die het veld op kwamen; 100 in plaats van 450 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.