'Jonge hond' Joaquín (37) moet afgeremd worden bij Betis

Reacties

Joaquín blijft verbazen. De aanvaller van Real Betis is bijna 38 jaar oud, maar moet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in toom worden gehouden door de technische staf.

'Jonge hond' Joaquín (37) moet afgeremd worden bij Betis

De Spanjaard keerde vier jaar geleden terug bij zijn oude liefde, op een 'pensioengerechtigde leeftijd' in het voetbal. Maar Joaquín weet van geen ophouden. De 37-jarige clubicoon, die aandelen heeft in Betis, begint aan zijn twintigste seizoen in het profvoetbal.

Niemand kon Joaquín bijhouden op zijn eerste training bij de hoofdmacht in 2000. 'Na afloop belde de coach naar mijn vader en zei hij: Gefeliciteerd, Aurelio, je zoon is onderdeel van het eerste elftal van Betis. Ik krijg kippenvel nu ik er aan terug denk', zei Joaquín onlangs tegen Marca.

'We moeten hem soms afstoppen, omdat hij 37 jaar oud is, op 21 juli 38 jaar wordt en echt geen 22 meer is.'

De 52-voudig Spaans international, die op het WK in 2002 speelde en vijf jaar later zijn laatste interland speelde, draaide voorbereidingen bij Betis, Valencia, Málaga en Fiorentina. Telkens is het weer een genot voor de liefhebber in Joaquín om warm te draaien voor een nieuw seizoen, zoals hij in 2007 deed met Valencia in Ermelo. Maar het liefst is hij in Andalusië. In zijn derde jaar bij Fiorentina brak Joaquín in de voorbereiding zijn arm, omdat hij niet mocht terugkeren naar Betis en zijn woede botvierde op een stoel.

Traditiegetrouw zocht zijn vader en vriend Aurelio hem enkele dagen geleden op aan het begin van de voorbereiding, bijna twintig jaar na die memorabele vuurdoop bij de hoofdmacht. Dat gebeurde onder toeziend oog van de nieuwe trainer Joan Francesc Ferrer, bijnaam Rubi, die te maken krijgt met een uitzonderlijke gemotiveerde routinier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ferrer zal er alles aan doen om Joaquín met één of meer prachtige jaren te laten afzwaaien. 'Het is belangrijk dat spelers op deze leeftijd niet hun motivatie verliezen. Voetbal kent soms erg zware en saaie routines. Een speler op zijn leeftijd moet je helpen, zodat hij niet verveeld raakt. Want hij kan ons zoveel geven, zijn kwaliteiten zijn geweldig', aldus de trainer tegen Marca.

Maar het enthousiasme van de 37-jarige aanvaller moet niet doorslaan. Ferrer kijkt zijn ogen uit, want Joaquín is een routinier maar oogt als een jonge hond. 'Ik had nog niks negatiefs gezien over Joaquín, maar hij heeft me toch positief verrast. Het is hallucinerend. Hij traint als een klein kind en wil geen enkele oefening missen. We moeten hem soms afstoppen, omdat hij 37 jaar oud is, op 21 juli 38 jaar wordt en echt geen 22 meer is.'

Joaquín in actie tegen Roberto Carlos en David Beckham, dertien jaar geleden.
Joaquín in actie tegen Roberto Carlos en David Beckham, dertien jaar geleden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.