'Jonge buffel' loopt coach tegenpartij omver: 'Emoties kregen de overhand'

Reacties

In de slotfase van het Bundesliga-duel tussen SC Freiburg en Eintracht Frankfurt ontstond een grote vechtpartij na een actie van David Abraham. De speler van Frankfurt deelde in zijn haast om de bal te pakken aan de zijlijn een beuk uit aan Freiburg-trainer Christian Streich, die gestrekt ging. De 'jonge buffel' is inmiddels vergeven door Streich.

'Jonge buffel' loopt coach tegenpartij omver: 'Emoties kregen de overhand'
© Pro Shots

Het stond 1-0 voor Freiburg toen Abraham een ingooi snel wilde nemen. Hij duwde de 54-jarige Streich omver, waarna nagenoeg de hele bank zich op Abraham stortte (zie video onder). Zowel Abraham als Freiburg-speler Vincenzo Grifo, eerder nog naar de kant gehaald, kreeg rood. Vanuit Freiburg wordt gezegd dat het incident afgewikkeld is, maar Frankfurt is nog niet klaar met de 33-jarige Abraham.

Na de wedstrijd suste trainer Streich de boel. 'Ik ben geen persoon die wrok koestert. Hij heeft zijn excuses aangeboden en voor mij is de zaak daarmee afgedaan. Voetbal is een contactsport, dit was alleen aan de verkeerde kant', aldus de winnende coach. 'Als je 54 bent, kan het je een keer gebeuren dat je onderuit gelopen wordt door een jonge buffel.'

Toch is men bij Frankfurt niet blij met de actie van Abraham. Directeur Fredi Bobic veroordeelt het gedrag van zijn speler. 'Dit moet hij niet doen. Zijn emoties kregen de overhand en hij voelde zich geprovoceerd, maar dit mag niet gebeuren. Er zullen zeker consequenties volgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.