Jong Zweden zonder Gustafson na overleg met Feyenoord

Reacties

Simon Gustafson ontbreekt in de selectie van Jong Zweden. De twintigjarige middenvelder is in overleg met Feyenoord door bondscoach Hakan Ericsson niet opgeroepen.

Jong Zweden zonder Gustafson na overleg met Feyenoord

'Om overbelasting te voorkomen hebben we in overleg met Feyenoord besloten om Gustafson niet te selecteren', vertelt Ericsson op de website van de Zweedse voetbalbond. 'Hij heeft in Rotterdam lang moeten acclimatiseren en heeft net zijn eerste twee wedstrijden in het eerste van Feyenoord gespeeld.'

In het bekerduel met PEC Zwolle van vorige week donderdag (3-0 winst) maakte de Zweed zijn debuut namens Feyenoord. Zondag speelde hij zijn tweede wedstrijd, eveneens tegen Zwolle (2-0 winst). Afgelopen zomer kwam hij over van het Zweedse BK Häcken. Voor die club speelde hij 81 wedstrijden, waarvoor hij twintig keer scoorde en veertien assists gaf.

Jong Zweden, dat afgelopen zomer Europees kampioen werd in Tsjechië, is momenteel bezig aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2017 in Polen. Daar hoopt het de titel te prolongeren. Op 9 oktober neemt de ploeg het op tegen Jong Estland in het kader van de kwalificatie, op 13 oktober zijn de leeftijdgenoten van Spanje de tegenstander.    

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.