Jong Zweden completeert deelnemersveld EK Onder-21

Reacties

Jong Zweden heeft zich dinsdagavond als achtste en laatste land geplaatst voor het EK 2015 in Tsjechië. Jong Spanje kon zich, net als Jong Oranje, níet kwalificeren.

Jong Zweden completeert deelnemersveld EK Onder-21

Jong Zweden had het uitduel met de leeftijdgenoten van Frankrijk nog met 2-0 verloren, maar zette dat thuis recht. Door twee goals van Isaac Thelin (foto, midden) en een van Oscar Lewicki kwam het op 3-0, maar na de 3-1 van Jong Frankrijk leek het alsnog mis te gaan. De tweede van Lewicki zorgde echter voor kwalificatie voor Zweden. Het voegde zich daarmee als laatste land bij Jong Tsjechië, dat als gastland sowieso al verzekerd was van een startbewijs.

Net als Jong Oranje wist ook de talentenverzameling van Jong Spanje (met namen als Isco, Gerard Deulofeu, Marc Muniesa, Munir El Haddadi en Iker Muniain in de basis) zich niet te plaatsen voor het eindtoernooi. Uit bij Jong Servië werd het vorige week nog 0-0, maar thuis werd verloren: 1-2. Barcelona-speler Sergi Roberto tekende in de extra tijd nog wel voor 1-1, maar een minuut later zorgde voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic voor de winnende treffer.

Jong Italië won in eigen huis met 3-1 van Jong Slowakije, wat na de 1-1 van vorige week voldoende was. Voor de Slowaken (poulewinnaar in de groep van Nederland) scoorde overigens Ajacied Stanislav Lobotka. Een 2-1 overwinning op bezoek bij Jong Kroatië betekende goed nieuws voor Jong Engeland, aangezien ook het heenduel in die score was geëindigd. Jong Duitsland had de wedstrijd bij Jong Oekraïne eerder al met 3-0 gewonnen, waardoor de tweede wedstrijd (2-0) een formaliteit was.

Het venijn bij Jong IJsland - Jong Denemarken zat 'm in de staart. Na de 0-0 uit de heenwedstrijd, leek de return op verlenging af te stevenen. Een goal in de laatste minuut voor de Denen betekende echter dat zij naar Tsjchië mogen, ondanks de 1-1 die vlak daarna nog viel. Omdat Jong Portugal de return tegen Jong Oranje met 5-4 won, gaat dat land ten koste van de ploeg van Adrie Koster naar het EK.

Gekwalificeerde landen EK Onder-21 in 2015:
Denemarken, Duitsland, Engeland, Italië, Portugal, Servië, Tsjechië (gastland), Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.