Jong PSV zet indrukwekkend Europees seizoen voort

Jong PSV heeft donderdagavond de halve finale van de strijd om de Premier League International Cup bereikt. De beloften waren groepswinnaar geworden door de leeftijdsgenoten van Arsenal met liefst 7-2 te verslaan en in de kwartfinale bleef de doelpuntenmachine draaien. Het tweede elftal van Everton werd in Liverpool op een 0-3 nederlaag getrakteerd.

Dat het zo makkelijk ging tegen de Engelsen, was van tevoren niet voorspeld. Everton was namelijk de groepsfase ongeschonden doorgekomen met overwinningen op Braga, Hertha BSC, Paris Saint-Germain en Dinamo Zagreb. Tegen de Eindhovenaren waren ze echter niet opgewassen.

Isaac Babadi opende in de 25ste minuut de score voor Jong PSV, waarna Jenson Seelt voor een ruimere marge zorgde in de tweede helft. Competitietopscorer August Priske liet zich vervolgens wederom zien, de Deense spits maakte in de extra tijd alweer zijn vijfde doelpunt in de huidige editie van de Premier League International Cup.

Het is niet de eerste keer dat Jong PSV het zover schopt in het jeugdtoernooi. In 2016 bereikten de Nederlanders zelfs de finale, waarin werd verloren van Villarreal.