Jong PSV klopt RKC na blunder keeper, Fortuna profiteert

Jong PSV heeft ook zijn vierde wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. RKC Waalwijk werd met 3-1 verslagen. Fortuna Sittard won op zijn beurt van Helmond Sport en passeerde RKC op die manier.

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-1
Jong PSV betrad het veld met witte shirts met daarop een steunbetuiging aan Bob Groenendijk. Bij de jonge verdediger werd afgelopen zaterdag operatief een tumor verwijderd. Hij moet nu twee weken rust houden, alvorens duidelijk wordt of verdere behandeling nodig is.

Het was RKC dat in Eindhoven na tien minuten de leiding nam. Pieter Langedijk zorgde met een prachtige stift voor de openingstreffer. Nog voor rust stelde Jong PSV orde op zaken via Aleksandr Boljevic en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde profiteerde van een enorme blunder van goalie Ralph Vos. In de tweede helft tekende invaller Luiz 'Beto' Da Silva voor zijn eerste doelpunt in dienst van PSV en bepaalde de eindstand daarmee op 3-1.

Door de zege staat Jong PSV nu negende in de Jupiler League, met dertig punten uit 22 wedstrijden. RKC staat voorlaatste, met één punt meer dan nummer negentien Almere City FC.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 3-0
Fortuna Sittard heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van RKC Waalwijk door zelf te winnen van Helmond Sport. Lars Hutten maakte al in de achttiende minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Roel Janssen tekende met een benutte penalty voor de 2-0 na 73 minuten en acht minuten voor tijd werd het zelfs 3-0 via Joeri Schroyen. Fortuna heeft verder afstand genomen van de laatste plaats. De voorsprong op RKC bedraagt vier punten.