Jong PSV en De Graafschap domineren Elftal van de Week

Reacties

Ze zorgden voor de grootste overwinningen in deze speelronde en de beloning is dat verschillende spelers van Jong PSV en De Graafschap terug te vinden zijn in het Elftal van de Week.

Jong PSV en De Graafschap domineren Elftal van de Week

Jong PSV liet onder aanvoering van de Belgische middenvelder Dante Rigo geen spaan heel van Telstar. Verdediger Jurich Carolina leverde een prima prestatie, spits Sam Lammers scoorde niet maar was opvallend aanwezig en linksbuiten Donyell Malen maakte zijn eerste treffers als prof in Nederland.

Omdat Sven Nieuwpoort net wat vaker bij treffers betrokken was dan Dante Rigo kreeg hij de titel Speler van de Week toebedeeld. De aanvoerder van de Superboeren leidde De Graafschap naar een ruime zege op Eindhoven. Mark Diemers en Daryl van Mieghem zorgden voor een Doetinchems trio onder de elf uitverkorenen.

Sonny Stevens van Go Ahead Eagles hield zijn ploeg lang op de been in Sittard, maar dankzij twee rake kopballen van Wessel Dammers bleven de drie punten bij Fortuna. Pieter Nys (MVV Maastricht) was op het middenveld de stuwende kracht achter de zege van MVV op Helmond Sport. Noussair Mazraoui verloor met Jong Ajax dan wel de topper bij NEC, maar hij was in Nijmegen wel de beste man op het veld.

In het algemeen klassement gaan NEC-er Arnaut Groeneveld en Andrija Novakovich van Telstar gebroederlijk aan kop. De spits ontbrak in de uitwedstrijd bij Jong PSV vanwege een lichte blessure. Go Ahead-doelman Sonny Stevens en Fortuna Sittard-jongeling Perr Schuurs naderen het leidende duo. Opvallend is dat negen verschillende clubs vertegenwoordigd zijn in de toptien.

Spelersklassement na veertien speelronden:

#Speler (club)Gemiddelde
1Andrija Novakovich (Telstar)6,88
 Arnaut Groeneveld (NEC)6,88
3Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,86
4Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,79
5Muhammed Mert (FC Den Bosch)6,71
6Hobie Verhulst (FC Volendam)6,68
 Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,68
8Mohamed Rayhi (NEC)6,65
9Mark Diemers (De Graafschap)6,64
 Mohammed Osman (Telstar)6,64
 Carel Eiting (Jong Ajax)6,64
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.