Jong Oranje volgt dankzij Geertruida voorbeeld van 'grote Oranje' in Wales

Reacties

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiereeks zaterdag afgesloten met een overwinning op Jong Wales. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi was oppermachtig, maar pas vlak voor tijd werd gescoord: in de slotminuten werd Lutsharel Geertruida matchwinner (0-1).

Jong Oranje volgt dankzij Geertruida voorbeeld van 'grote Oranje' in Wales
© Pro Shots

Jong Oranje was sinds woensdag al verzekerd van deelname aan het EK van volgend jaar in Georgië en Roemenië. Concurrent Jong Zwitserland verspeelde toen verrassend punten bij Jong Moldavië (1-1). De formatie van Van de Looi was daardoor al voor het duel met Jong Wales niet meer in te halen door de Zwitserse beloften.

Afgekeurde goal
Hoewel er niets meer op het spel stond in Llanelli koos Van de Looi voor veel vertrouwde namen in de basis. Jay Gorter debuteerde bij Jong Oranje als vervanger van Kjell Scherpen, die door bondscoach Louis van Gaal bij Oranje werd gehaald vanwege een blessure van Tim Krul. Gorter had zaterdagavond bijzonder weinig te doen tegen Wales, dat in het eerste half uur met de rug tegen de muur werd gezet.

Brian Brobbey, Joshua Zirkzee en Kenneth Taylor doken weliswaar (geregeld) dreigend op voor het doel van de Welshmen, maar tot doelpunten leidde de dadendrang van Jong Oranje niet. Vlak voor rust wist Brobbey het net te vinden, maar de Sloveense arbitrage oordeelde dat de spits daarbij buitenspel stond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Late beslissing
Het spelbeeld bleef na rust onveranderd. Myron Boadu, ingevallen voor Zirkzee, stuitte al snel op de alert uitgekomen doelman Nathan Shepperd. Kort daarna werd de goalie gered door de lat bij een ongelukkige kopbal van een van zijn teamgenoten. Quinten Timber zag vervolgens zijn schot van afstand gepareerd worden door Shepperd. Terwijl Jong Wales de nul koesterde, liepen de irritaties aan Nederlandse kant af en toe hoog op richting de fel verdedigende Welshmen.

In de slotfase drong Jong Oranje met de nodige invallers in de ploeg nog aan om de EK-kwalificatiereeks met een zege te eindigen. Uiteindelijk wist Geertruida met zijn eerste interlandgoal het verschil te maken. Op aangeven van invaller Milan van Ewijk kopte de Feyenoorder raak. Met de late goal volgde Jong Oranje het voorbeeld van het 'grote' Oranje, dat midweeks in de Nations League ook in de absolute slotfase wist af te rekenen met Wales.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.