Jong Oranje vervolgt EK-kwalificatie met jammerlijke nederlaag

Reacties

Jong Oranje heeft de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks teleurstellend verloren. Na het knappe gelijkspel tegen de leeftijdgenoten van Engeland, volgde een 2-0 nederlaag tegen het toch een stuk lager ingeschatte Schotland. Nederland had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten.

Jong Oranje vervolgt EK-kwalificatie met jammerlijke nederlaag

De ploeg van Art Langeler was vrijdag op De Vijverberg nog begonnen met een 1-1 tegen Jong Engeland, dat voor het merendeel bestond uit spelers die afgelopen zomer het WK Onder-20 wonnen. Nederland kwam daar uitstekend voor de dag, en dus besloot Langeler in Paisley voor exact dezelfde elf spelers te kiezen. Die spelers konden echter bij lange na niet hetzelfde brengen als vrijdag.

Het venijn zat 'm voor rust in de staart, want in het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de grootste kansen. Zo schoot uitblinker Lewis Morgan voorlangs na balverlies van Bart Ramselaar en moest Joël Drommel optreden bij een kopbal. Aan Nederlandse zijde was Steven Bergwijn gevaarlijk met een schot tegen de paal en schoot zijn PSV-ploeggenoot Pablo Rosario net naast.

Een kwartier na rust kreeg Schotland een enorme kans toen Oliver Burke net niet bij een voorgekopte bal kon, maar die waarschuwing was aan dovenmansoren gericht. Niet veel later kreeg diezelfde Burke de bal namelijk voor zijn voeten omdat Guus Til een doorschietende corner ongelukkig tegen zijn knie kreeg, het talent van West Bromwich Albion haalde de trekker dit keer wél over. Dankzij een flater van Rosario kon Stephen Mallan tien minuten voor tijd simpel de 2-0 binnenschieten, waarmee het duel beslist was.

Jong Oranje vervolgt de kwalificatiereeks op vrijdag 6 oktober met een thuiswedstrijd tegen Letland, op dinsdag 10 oktober wacht een trip naar Oekraïne. De negen poulewinnaars uit de kwalificatiecyclus plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2019 in Italië en San Marino, de vier beste nummers twee uit de negen poules gaan in de play-offs strijden om de laatste twee tickets. Gastland Italië mag automatisch meedoen (San-Marino moet zich wél kwalificeren), waardoor er in totaal twaalf landen meedoen aan de eindronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.