Jong Oranje met Boadu op jacht naar ticket voor kwartfinale

Reacties

Erwin van de Looi heeft in het cruciale duel met Hongarije een basisplaats gereserveerd voor Myron Boadu. De spits van Jong Oranje keert terug in het elftal. Brian Brobbey begint op de bank.

Jong Oranje met Boadu op jacht naar ticket voor kwartfinale
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
6 - 1
Hongarije O21
Hongarije O21

Na het treffen met Jong Duitsland (1-1) was er veel te doen over de spitspositie bij Jong Oranje. Van de Looi koos voor Dani de Wit en Justin Kluivert en liet zodoende pure centrumspitsen als Brobbey (op de foto met Van de Looi) en Boadu aan de kant. Laatstgenoemde krijgt vanavond weer een kans na de reservebeurt tegen Jong Duitsland.

Jong Oranje moet het tegen de Hongaren stellen zonder Teun Koopmeiners en Noa Lang. De aanvoerder is geschorst, Lang zit inmiddels alweer in België na een botsing met diezelfde Koopmeiners in het duel met de Duitsers. Ferdi Kadioglu en Boadu staan in plaats van het tweetal in de basis. Kadioglu start op de rechterflank, Boadu staat met Kluivert voorin.

Centraal op het middenveld kiest Van de Looi verder voor Spartaan Abdou Harroui. Achterin was het de vraag wat Van de Looi met de positie aan de rechterkant zou doen. Tegen Roemenië koos hij voor Deyovaisio Zeefuik, tegen Duitsland speelde Jordan Teze. Vanavond krijgt Teze opnieuw de voorkeur.

Jong Oranje moet winnen van Hongarije om kans te houden op een plek in de kwartfinale. Lukt het de talenten van Van de Looi om het gastland te verslaan, dan is het nog afhankelijk van het resultaat tussen Duitsland en Roemenië. Eindigt dat in een gelijkspel van 2-2 óf hoger, dan eindigt vandaag het toernooi van Jong Oranje. Gebeurt dat niet, dan keert het eind mei terug naar Hongarije en Slovenië voor de kwartfinale.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen, Teze, Schuurs, Botman, Bakker; Harroui; Kadioglu, De Wit, Gakpo; Kluivert, Boadu.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2021 Hungary/Slovenia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland O21
3
1
2
0
8-3
+5
5
2
Duitsland O21
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Roemenië O21
3
1
2
0
3-2
+1
5
4
Hongarije O21
3
0
0
3
2-11
-9
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.