Jong Oranje: Ayoub en Letschert weg, drie vervangers

Albert Stuivenberg (foto) heeft noodgedwongen enkele mutaties moeten doorvoeren in de selectie van Jong Oranje. De bondscoach moest Adam Maher afstaan aan het grote Oranje door een blessure van Rafael van der Vaart. Timo Letschert en Yassin Ayoub haakten geblesseerd af.

Jong Oranje: Ayoub en Letschert weg, drie vervangers

Letschert liep bij de training van dinsdag een licht gekneusde nier op. De verdediger van FC Groningen werd in een ziekenhuis onderzocht en besloten werd geen risico te nemen. Datzelfde geldt voor Ayoub, die met dijbeen- en bovenbeenklachten kampt. De middenvelder van FC Utrecht moet zodoende zijn debuut voor Jong Oranje uitstellen.

Als vervanger werden Lesley de Sa, Fabian Sporkslede en Joeri de Kamps opgeroepen. De eerste twee, een aanvaller en een middenvelder, spelen voor Ajax en kwamen uit voor het beloftenteam van de Amsterdammers in de Jupiler League. De Kamps, die aanvoerder was van die ploeg, maakte maandag nog op huurbasis de overstap naar SC Heerenveen.

Jong Oranje neemt het donderdag op tegen Schotland in De Goffert in Nijmegen. Vier dagen later, op maandag 9 september, reist Jong Oranje naar Dudelange voor het uitduel met Luxemburg. Beide duels staan in het teken van kwalificatie voor het EK van 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen