Jong Duitsland boekt overwinning voor de eer op Russen

Jong Duitsland en Jong Rusland troffen elkaar in de wetenschap dat voor beide ploegen het jeugd-EK er al op zat. De Duitsers namen afscheid met een overwinning: 2-1.

De Duitsers en de Russen verloren van Nederland en Spanje. In hun onderlinge duel was de scherpte er bij de spelers van beide landen er dan ook wel af. Alan Dzagoev kon na aangeven van Shota Bibilov de score openen na ruim twintig minuten. Met Lewis Holtby als aanjager maakte Patrick Herrmann na voorbereidend werk van Kevin Volland tien minuten later weer gelijk. Georgi Schennikov haalde de rust niet: hij kreeg de rode kaart.

Na rust bleef A-international Dzagoev de gevaarlijkste man aan de zijde van de Russen, maar de jeugdige Duitsers kwamen op voorsprong vanaf de strafschopstip. Sebastian Rudy (eerder in het toernooi tegen Nederland al trefzeker via een penalty) scoorde nadat Taras Burlak Herrmann had gevloerd.

Door de overwinning eindigt Jong Duitsland op een derde plek in Groep B, de Russen sluiten de rij puntloos.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.