Jong Ajax laat met Dest kans op koppositie liggen

Jong Ajax is er op bezoek bij Jong PSV niet in geslaagd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. De Amsterdamse beloften hadden daarvoor een zege met minstens drie goals verschil nodig, maar kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax begon met Sergiño Dest in de basis tegen Jong PSV. De rechtsback verliet het trainingskamp van Ajax in Qatar. De Amerikaans international voelde zich niet langer veilig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. In aanloop naar de hervatting van de Eredivisie deed hij maandagavond alvast ritme op in de Keuken Kampioen Divisie.

De rechtsback mocht zodoende proberen te helpen om met Jong Ajax SC Cambuur van de troon te stoten in de Keuken Kampioen Divisie. Er was daarvoor een zege van minimaal drie goals verschil nodig. Die kwam er niet. In de eerste helft waren er überhaupt amper kansen. De grootste was voor Jong PSV, dat met Shurandy Sambo, Mees Kreekels, Mathias Kjölö en invaller Damian Timan vier spelers in het betaald voetbal liet debuteren. Kjell Scherpen redde goed op een poging van Cyril Ngonge.

Na rust drong Jong Ajax het meest aan op een zege. Jurgen Ekkelenkamp zag zijn schot echter op het nippertje geblokt worden en een schot van Dest leverde niet meer op dan een hoekschop. Het bleef zodoende 0-0 en daarmee moet Jong Ajax, dat door een directe rode kaart van Joshua Pynadath (een harde tackle van achter) de wedstrijd met tien man eindigde, een gaatje van twee punten laten met koploper SC Cambuur.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Het andere maandagavondduel in de Keuken Kampioen Divisie ging tussen Jong AZ en TOP Oss. Die ploegen kwamen wél tot scoren. Des Kunst zorgde met een benutte strafschop voor een 1-0 ruststand, waarna de bezoekers uit Oss de stand direct na rust gelijktrokken via Philippe Rommens.

Jong AZ stelde vervolgens halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van drie minuten echter alsnog de zege veilig. Richonell Margaret zette de Alkmaarders op 2-1, waarna Kunst met zijn tweede van de wedstrijd de 3-1 eindstand verzorgde. Het is voor TOP Oss alweer de vierde nederlaag op rij.