John de Jong legt uit waarom PSV geen vervanger voor Bergwijn haalt

Reacties

Tijdens de perspresentatie van linksback Ricardo Rodríguez heeft John de Jong aangegeven waarom PSV geen vervanger haalt voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Steven Bergwijn. De club vertrouwt ten volle op Sam Lammers.

John de Jong legt uit waarom PSV geen vervanger voor Bergwijn haalt
© Pro Shots

Op de vraag of Rodríguez de laatste nieuweling deze winter was van PSV, antwoordde De Jong min of meer bevestigend. 'Daar ziet het wel naar uit', zei hij.

Later kreeg hij de vraag of er gezocht was naar een nieuwe aanvaller? 'We hebben volledig vertrouwen in Sam Lammers', zo ging De Jong verder. 'We weten dat hij terugkomt vanuit een blessure. Maar uiteindelijk moet je afwegingen maken. Ik denk dat we hem het vertrouwen moeten geven. Hij heeft bewezen dat hij goals kan maken.'

Of het niet een risico is om een dergelijke druk op de schouders van een 22-jarige speler die net terug is van een blessure te leggen? 'Dat klopt, en op de andere aanvallers die we in deze selectie hebben…' Het vertrouwen in Noni Madueke (zie artikel onderaan) en Richard Ledezma is bijvoorbeeld ook groot.

Vervolgens legde De Jong zijn beweegredenen uitgebreider op tafel. 'Ik denk dat ik hier ook zit voor de toekomst van PSV. Het is ook belangrijk dat we daar aan denken. Het is niet alleen de korte termijn. Als we nu ineens heel veel geld uitgeven aan een nieuwe aanvaller van wie we denken dat hij de goals gaat maken... We hebben ook te denken aan de toekomst en een nieuwe trainer die wellicht een idee heeft over de samenstelling van de selectie', aldus De Jong. Op de vraag of hij dacht zo alles in huis te hebben om alsnog tweede te worden was het antwoord kraakhelder. 'Ja.'

Lees in onderstaand artikel meer over De Jong, die aangeslagen is door de onrust bij PSV en opstappen niet uitsluit.

Bovendien meldde VI vandaag al dat PSV volop toekomst ziet in Noni Madueke. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Lammers
Meer over S. Lammers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.