Joey Veerman wijst aanbieding PSV af

Reacties

PSV hoopt Joey Veerman langer aan zich te binden. Het contract van de 25-jarige middenvelder loopt nog tot medio 2026. De Eindhovenaren willen dat verlengen, maar Veerman heeft een eerste aanbieding naast zich neergelegd. De Volendammer staat er namelijk erg goed op in het buitenland.

Joey Veerman wijst aanbieding PSV af

In de hoop Joey Veerman langer in Eindhoven te houden of anders meer miljoenen voor de voetballer te krijgen bij een vertrek in de zomer, heeft PSV zich voor de kerst bij het management van Veerman gemeld met een aanbieding voor contractverlenging.

Die was in de ogen van de speler en zijn zaakwaarnemers niet dusdanig dat hij daarvoor een buitenlands avontuur zou willen opgeven. Veerman wees de aanbieding dus af. Vooralsnog lijkt het erop dat de middenvelder mikt op een afscheid in de zomers transferwindow.

Fantastische statistieken
Veerman kan dit seizoen aanvallend fantastische statistieken overleggen. Niet alleen was hij al bij zeventien goals betrokken in alle competities, de Volendammer creëert met grote afstand de meeste kansen van alle spelers in de Eredivisie. Ook de pass voor de assist wordt het meest door Veerman gegeven.

De voetballer stond er al goed op in landen als Spanje, Italië en Duitsland, maar daar is Engeland bij gekomen. De Premier Leagueclubs zijn ook wakker geworden, mede omdat Veerman ook verdedigend steeds betere cijfers laat zien. Die data zijn in de fysiek sterke Engelse competitie ook zeer belangrijk.

Dat Veerman eveneens in dat aspect van het voetbal beter wordt, heeft ook te maken met trainer Peter Bosz. De coach heeft de voetballer in de eerste helft van het seizoen geregeld als controlerende middenvelder op de nummer 6-positie gezet. Een plek die de Volendammer eerst niet ambieerde, maar volgens Bosz kan Veerman er steeds beter spelen.

'Joey Veerman heeft de zes positie uitstekend ingevuld', zei Bosz tijdens het trainingskamp in Spanje. 'Hij heeft mij daarin niet overtuigd, maar ik hem. In Oostenrijk in de voorbereiding heb ik hem in een oefenwedstrijd op zes laten spelen. Na twee minuten verliest hij de bal en krijgen we een tegendoelpunt. Daarna zei Joey me dat hij het helemaal niks vond. We zijn het met Jerdy Schouten erbij ook anders gaan invullen, maar als we de eerste seizoenshelft nemen heeft hij er toch zes keer gespeeld. Ik zie Joey nu ineens kopduels winnen. Op acht hoeft dat niet, maar op zes moet het. Joey leert ervan en ik vind hem veelzijdiger geworden.'

Het is aannemelijk dat PSV zich na de afwijzing opnieuw bij het management van Veerman zal melden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.