Joey Veerman verklaart chagrijn op geslaagde bekeravond Heerenveen

SC Heerenveen moest donderdag diep gaan om De Treffers opzij te zetten in het TOTO KNVB-bekertoernooi. Van enige vreugde na de 2-0 zege was bij Joey Veerman nauwelijks sprake.

sc Heerenveen
2 - 0
De Treffers
De Treffers

Heerenveen had lang last van de uitblinkende Treffers-doelman Niels Kornelis, die zijn doel voor rust schoon hield. Veerman liep bij een 0-0 ruststand mopperend naar de kleedkamer. 'De eerste helft missen we best wel wat grote kansen', verklaarde hij zijn chagrijn voor de camera van ESPN. 'En die paar corners die ik neem, daar erger ik mezelf aan. Dat moet gewoon een stuk beter. Daarom was ik een beetje gefrustreerd in de rust.'

Siem de Jong wist de ban een kwartier voor tijd te breken, waarna Veerman vlak voor het einde voor de beslissing zorgde. Ook nu weer: nauwelijks blijdschap. 'We maken de 2-0 tegen, met alle respect, een amateurclub. We hadden al veel eerder de goal moeten maken. Dus, zo blij hoef je daar niet mee te zijn', vond Veerman. 'Maar hij zat er wel lekker in, dus ik ben er wel blij mee hoor.'

De wedstrijd was er verder een om snel te vergeten voor Veerman. 'Het was een soort handbalwedstrijd. Dan probeer je openingen te vinden, maar dat liep eigenlijk voor geen meter', blikte hij terug. 'We zijn wel gevaarlijk geworden uit voorzetten van de zijkant, maar er zaten geen glanzende aanvallen tussen, laat ik het zo zeggen.'

Nu wacht voor Heerenveen de derby met SC Cambuur. 'Zondag moet het allemaal feller, maar ik denk dat dat ook wel automatisch gaat', stelde Veerman de Heerenveen-fans gerust. 'Eigenlijk moeten we wel winnen, want bij een nederlaag zouden zij acht punten boven ons staan. Dat is niet goed als Heerenveen zijnde tegenover Cambuur.'