Joey Veerman is PSV'er: 'Naar die uitdaging was ik op zoek'

Reacties

Joey Veerman is blij dat zijn transfer van SC Heerenveen naar PSV zo snel is afgerond. De 23-jarige middenvelder heeft gekregen wat hij wilde.

Joey Veerman is PSV'er: 'Naar die uitdaging was ik op zoek'
© Pro Shots

Veerman heeft in Eindhoven zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Voor het eerst kan hij zich gaan testen bij een echte topclub. 'Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft', zegt Veerman op de site van zijn nieuwe club. 'Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt. Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek.'

De spelmaker stond in zijn carrière vier keer tegenover PSV en won nooit van de Eindhovenaren. Bij de laatste ontmoeting, een 1-1 gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion op 28 november, kreeg Veerman een duidelijk beeld van wat hij kan verwachten in zijn nieuwe omgeving. 'Om eerlijk te zijn hadden we bij rust al met 4-0 achter kunnen staan. Ik zag een aantal prachtige aanvallen en dacht af en toe: ik hoop ooit in zo'n team te kunnen spelen. Het voelt speciaal dat dat nu gelukt is', aldus de PSV-aanwinst.

Directeur voetbalzaken De Jong laat weten blij te zijn dat het gelukt is om de transfer al vroeg in januari af te ronden. 'Joey is een multifunctionele middenvelder die creativiteit aan PSV toevoegt. Gezien de samenstelling van de selectie, vonden wij dat we zo'n type goed konden gebruiken. We houden Joey al langer nauwlettend in de gaten en zijn ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt', vertelt de beleidsbepaler van de Eredivisie-koploper. PSV moet Ibrahim Sangaré voorlopig missen vanwege zijn Afrika Cup-deelname en dinsdag werd bekend dat Davy Pröpper per direct een punt achter zijn carrière heeft gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.